Kirjos Kokinakis
Kirjos Kokinakis Foto: Tanjug AP Photo/Andy Brownbill)

Mogao bi to da bude zanimljiv duel na Vimbldonu

Australijskim teniser Tanasi Kokinakis naredni je rival Novaku Đokoviću na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kokinakis je u prvom kolu bio bolji od Poljaka Kamila Majhržaka sa 3:0, dok je Novak u četiri seta savladao Sunvu Kvona.

„Veoma sam srećan zbog rezultata. Imao sam mnogo sumnji pre turnira, nisam bio siguran kako ću i da li ću uopšte igrati. Osvojio sam svoj prvi meč na Vimbldonu bez izgubljenog seta, ne mogu da budem srećniji“, istakao je Kokinakis.

Srbin i Australijanac sastali su se do sada samo jednom u karijeri i to na Rolan Garosu 2015. godine. Novak je tada slavio sa 3:0, a Kokinakis je upitan da li je ove godine spremniji za duel.

„Verovatno ne. Mislim da sam odigrao više mečeva i da sam bio u boljoj formi prošlog puta kada smo se sastali, ali sam bio vrlo mlad. Sada ćemo igrati na drugačijoj podlozi. Koliko se sećam, ono je bilo treće kolo Rolan Garosa, a sada je u pitanju drugo kolo, na travi. To je podloga koja mi nije najbolje ležala u prošlosti, ali sam se ovog puta osećao odlično. Meč protiv Novaka će predstavljati ozbljan izazov za mene. Osvojio je ovaj turnir toliko puta. Verovatno nisam favorit, hajde da to tako formulišemo. Svakako će biti zabavno, igraću slobodno i nadam se da ću uspeti da pronađem svoju igru. On je tvrd orah, moraću da uložim napor da ga slomim jer on to neće uraditi umesto mene. Biće zabavno“.

PROČITAJTE JOŠ:

Australijanac je imao priliku da okusi kako je to igrati sa svakim članom „velike četvorke“.

„Protiv Rafe sam igrao kada sam imao 17 godina, što je bilo prilično davno. Oni igraju drugačije ali rade to ekstremno dobro. Najgori poraz sam pretrpeo od Endija Marija na Dejvis kupu u Glazgovu, ali to je bilo nešto drugo. Ne znam zašto sam spomenuo tu za mene lošu uspomenu.

Igrao sam protiv svih njih i istakao bih meč protiv Federera kao moj omiljeni jer sam ga dobio. Novak je zaista nezgodan, Rodžer ima specifičan stil. Kada sam igrao protiv Rafe, osećao sam da fizički nisam na njegovom nivou. Nema mnogo onih koji jesu. Svu trojicu karakteriše nešto posebno i drugačije. Ono što Novaka izdvaja je što se odlično kreće, posebno na travi. To je za mene najveći izazov na toj podlozi. On kao da klizi po terenu i može da uzvrati najrazličitije udarce, što brojni igrači ne mogu“.

Pričao je i o Jeleni Dokić, koja je nedavno priznala da je pokušala da se ubije.

„Da, teško je to. Čuo sam da je otvoreno govorila o tome, ali nisam pročitao sve što je izašlo, pa nisam obavešten o svim detaljima. Mogu da govorim u svoje ime – prošao sam kroz neka teška vremena. Bilo je trenutaka kada nisam mislio da ću ponovo da igram i kada uopšte nisam uživao u sportu.

Srećna okolnost je bila ta što sam bio okružen brojnim ljudima, u sklopu porodice i prijatelja, koji su često verovali u mene više nego što sam ja sâm u sebe. Da bih se vratio u kolosek, trudio sam se da radim stvari u kojima sam uživao, što mi je pomoglo da se mentalno saberem. Tek posle sam brinuo o tenisu i karijeri. Kada sam van terena počeo da radim stvari koje su me ispunjavale, postao sam srećniji i dobio sam želju da se vratim karijeri i da nastavim da igram“.

Prijatelj specijala MaxBet.

Mečeve sa Vimbldona možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram