Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Jean-Francois Badias)

Tri grend slema više za Španca bi bilo mnogo

Pem Šrajver, bivša poznata teniserka, a sada teniska analitičarka, pričala je o šansama Novaka Đokovića da osvoji predstojeći Vimbldon.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je ranije ove godine zbog situacije sa koronavirusom i vakcinom propustio Australijan open, a onda je u četvrtfinalu Rolan Garosa poražen od Rafaela Nadala, koji je kasnije postao šampion.

Španac je tako otišao na dve titule više u odnosu na Đokovića, kada su u pitanju grend slemovi.

„Novakova igra na travi je sjajna, osvojio je poslednja tri Vimbldona, a mislim da će za ovo biti spremniji nego u poređenju sa Parizom. Igranje na travi za njega je potpuno drugačija priča u poređenju sa šljakom. Unapredio je servis na ovoj podlozi neverovatno u poslednje vreme, a takođe mislim da je najbolji riterner koga je ovaj sport ikada imao. Ima glad i želju da radi dobro. Sigurno neće želeti da Nadalu olako prepusti treći grend slem ove godine nakon poraza u Francuskoj i debakla u Australiji“, rekla je Šravjver i dodala:

“Mislim da će pronaći način da pobedi, on je moj izbor broj jedan. Njegovo kretanje po travi je neverovatno.

Đoković ove sezone nije odigrao nijedan turnir na travi pre Vimbldona, a jedinu pravu pripremu imao je na egzibiciji u Harlingemu, gde je pobedio Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0.

„Volela bih da je odigrao neki turnir zagrevanja za grend slem, ali mislim da se osećao potpuno ispražnjeno, posle svih turnira na šljaci koje je igrao u proleće i naročito posle poraza u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske“, zaključila je Šrajver.

Novak će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Sonvu Kvona, a duel sa Nadalom moguć je tek u finalu.

Šrajever je svojevremeno bila polufinalista Vimbldona u singl konkurenciji u tri navrata, ali je mnogo uspešnija bila u dublu, gde je osvojila pet titula u Londonu.

BONUS VIDEO Alarm prekinuo meč Đokovića, Novak seo u stolicu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar