Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković deklasiran je u trećem kolu Mastersa u Rimu, pošto je Alehandro Tabilo bio bolji u dva seta sa 6:2, 6:3.

Ne pamti se ovako loš i neobičan meč Đokovića, koji je na terenu bio samo sat i osam minuta i delovao je kao da mu se žuri na avion.

Odmah da naglasim da je Tabilo odigrao sjajno, pogađao je skoro sve veoma snažne forhende na koje Novak nije imao odgovor, a i servis ga je dobro služio, pa mu ne treba ništa oduzimati od ove pobede. Svakako trijumf karijere za Čileanca, koji će u narednom kolu igrati protiv Karena Hačanova.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, postavlja se pitanje – šta se desilo sa Novakom, koji od početka do kraja nije ličio na sebe?

Ni na zagrevanju ni tokom meča nije delovalo da se radi o nekoj povredi, a Novak je samo u jednom trenutku imao bolnu grimasu na licu.

Đoković se poprilično dobro, ali ne baš mnogo kretao. Nije bio hrabar i agresivan Novak, kada je to i pokušavao nije mu se dalo, a često je morao unapred da bira stranu kod forhenda Tabila, koji su bili mnogo brzi.

Pokušavao je Srbin da što više skraćuje poene, a previše često je igrao drop šotove, što takođe može da ukazuje na neki dublji problem, odnosno drugu stranu medalje u ovom porazu.

Novak Đoković Foto: Andrea Rosito/IPA Sport / ipa-ag / PA Images / Profimedia

Ono što je takođe bilo mnogo čudno jeste to da je Novak pravio male pauze između gemova i servisa, a jednom se čak desilo da nije otišao na klupu, već je samo promenio stranu, dok se njegov rival odmarao u sedećem položaju.

Kako je komentator Nebojša Višković u jednom trenutku rekao, između kraja Tabilovog servis gema i prvog servisa Đokovića prošla je samo 21 sekunda, što je neobično malo, a Novak je više puta tokom duela požurivao skupljače loptica da mu brže dodaju iste.

U jednom navratu se desilo da Đoković nijednom nije tapnuo lopticu pre drugog servisa, što se verovatno nikada pre nije desilo. Jeste to bio as iz drugog servisa, ali nije slutilo na dobro.

Alehandro Tabilo i Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Takođe, nije bilo komunikacije sa boksom, ka kom se Novak uopšte nije ni okretao. Nenad Zimonjić je u jednom trenutku rekao samo „‘Ajde Nole“, dok je Gebhardu Fil-Griču bilo i neprijatno da gleda šta se dešava na terenu.

Šta se tačno desilo sa Novakom verovatno ćemo saznati u narednim satima i danima, ali pre nego što on nešto otrkije i kaže, teško je nagađati. Ono što je jasno, jeste to da nije bio svoj u meču protiv Tabila i da je mnogo pomogao sjajnom rivalu da dođe do trijumfa.

Postoji mogućnost i da je Novakova katastrofalna igra povezana sa skandalom od petka i flašicom koja ga je pogodila u glavu, ali s obzirom na to da se u subotu družio i šalio sa navijačima, teško da je to razlog.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare