Novak Đoković i Janik Siner oči u oči na Australijan open 2024
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Italijanski teniser Janik Siner u nedelju je osvojio titulu na US Openu u Njujorku i odmah potom prošao "brifing" ATP-a.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Sineru je to druga titula u karijeri, a prva otkako je izbio skandal sa dva pozitivna doping testa na klostebol iz marta ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Međunarodno telo za integritet u tenisu (ITIA) okončalo je čitav slučaj u Sinerovu korist, a sve je držano mesecima pod velom tajnosti dok nije završeno, a Siner oslobođen bilo kakve odgovornosti.

Nije mu to smetalo da nastavi da se takmiči i osvaja titule, uzeo je jednu i u Njujorku posle čega je odgovorio na set pitanja.

Odgovor na jedno se verovatno neće svideti navijačima Novaka Đokovića, a reč je o pitanju koje se tiče najvećeg tenisera svih vremena.

Novak je u Parizu osvojio zlatnu medalju, čime je kompletirao kolekciju bukvalno svim najvećim trofejima koje teniser može da osvoji.

Sineru to nije dovoljno da ga izabere za najvećeg, pa je birao Rodžera Federera.

View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

„O s***… Iz mog ugla, to je Rodžer“, rekao je Siner, koji je prethodno birao Huberta Hurkača kao najfinijeg, na ATP turu, Gaela Monfisa kao najzabavnijeg.

Aleksa De Minora bi zvao u slučaju opasnosti, dok kaže da je srećan što se Aljaž Bedene povukao jer je to igrač van Top 20 tenisera protiv kog se uvek mučio.

Frensisa Tijafo je po njegovom mišljenju jedan od većih „treštokera“, dok je potcenjen Roberto Bautista Agut, a otkrio je i da nema neku određenu pesmu kojom se sprema za meč.

Siner je u nedeljnom finalu pobedio Tejlora Frica iz Sjedinjenih Država sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 7:5).

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare