MAteo Beretini
Foto: Tanju/AP Photo/Alberto Pezzali)

Trava, jagode, po koji šampanjac koji udara u krov i spektakl na "Centralnom stadionu". Prvi takvog tipa ikada viđen i mnoge, mnoge neobične situacije na ovogodišnjem Vimbldonu.

Janik Siner je uspeo da prebrodi najveću moguću minu u drugom kolu i da posle prvog sveitalijanskog dvoboja u istoriji „Centralnom stadiona“ eliminiše Matea Beretinija sa 7:6(3), 7:6(4), 2:6, 7:6(4).

PROČITAJTE JOŠ

Uspeo je prvi igrač planete da se izbori sa veliki izazovom posle tri sata i 46 minuta tenisa i to tako što smo videli pravu bizarnost. Uspeo je da eliminiše Beretinija iako je osvojio manje gemova od njega.

Beretini je tako drugu godinu zaredom namučio jednog od favorita (prošle godine imao epski okršaj sa Karlosom Alkarazom), ali nije uspeo da prelomi taj susret. Bio je ovo sedmi put da su dva Italijana igrala na „Ol Ingland klubu“ i prvi put na „Centralnom stadionu“.

Taj meč sa tribina je pratila i velika Marija Šarapova. Retko se pojavljivala na Vimbldonu, ali je odlučila da se pojavi da proslavi 20 godina od njenog trijumfa na čuvenoj travi. Da, prošlo je već 20 godina, tada je imala samo 17 godina.

Taj meč je obeležila i lutajuća kamera BBC koja je snimila jedan momenat koji je frapirao navijače. U jednom trenutku su se drugi jedne devojke neočekivano našle u prvom planu, retko kada se to dešava, ali čak je i ovaj trenutak za mnoge vrhunac neukusa i kako pišu na društvenim mrežama „dokaz kolilko je BBC pao“.

Okršaj Sinera i Beretinija je privukao svetsku pažnju, a jedan od razloga su baš ovakvi poeni.

Videli smo i jedan neočekivan rekord. Tanasi Kokinakis je po osmi put u karijeri uspeo da se vrati sa dva seta zaostatka i postao je prvi čovek koji se vratio čak osam puta nakon što je gubio sa 2:0 u setovima. Poslednja žrtva je Feliks Ože Alijasim, pa je tako Australijanac postao poslednji igrač koji je izborio plasman u drugo kolo.

Videli smo i linijsku sudiju koja je sve podsetila na Eltona Džona.

I jedan trenutak za sve teniske nostalgičare. Ne, nije u pitanju Boris Beker, već Tomi Pol.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar