Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Mats Vilander i Tim Henman, komentatori Eurosporta, iznenađeni su tako lakom i brzom pobedom Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa.

Španac je posle 160 minuta slavio sa 6:0, 6:2, 7:5, a Vilander, koji je pobedio u Parizu tri puta, kaže da je očekivao znatno veću borbu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno da smo svi očekivali veliku borbu, ali ovo se neće pamtiti kao veliko finale. Više sam iznenađen, nisam očekivao da će Rafa igrato tako dobro. Mislio sam da je Novak ranije tokom turnira bolje udarao lopticu nego što je to činio danas“, kaže Mats.

PROČITAJTE JOŠ: Nadal: Novače, razbio si me u Melbrunu, sad je bio moj red

Ni njemu, kao ni mnogima, nije jasno zašto je Novak igrao ispod očekivanog nivoa.

„Ko zna šta je igralo ulogu u svemu tome? Možda je to zato što je Novak igrao ta dva seta više u polufinalu. Iznenađen sam. Na kraju, sve se svelo na Rafu, tako je teško osvojiti poen protiv njega na ovim sporim terenima. Debata je oko toga je li on bolji na bržim podlogama, gde loptica više odskače ili na ovim sporim terenima?“, kaže Šveđanin.

I Tim Henman, finalista Rolan Garosa iz 2004. godine, smatra a Novak nije koristio svoje prilike.

„Ovo na neki način odslikava ceo turnir, bilo je jako teško predvideti šta će se dogoditi. U ranoj fazi meča, Novak je imao prilike, ali Nadal je igrao takvim intenzitetom, udarao je lopticu tako snažno, a Novak je pravio mnogo neiznuđenih grešaka. Rafa je rano nametnu svoj autoritet na terenu“, poručio je Henman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar