Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Pedro Martinez, španski teniser trenutno rangiran kao 48. na svetu, izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Ovo je rezultat toga što dvojica njegovih zemljaka, Rafael Nadal i Pablo Karenjo Busta, koriste zaštićeni rang kako bi se kvalifikovali za Igre.

PROČITAJTE JOŠ

Maksimalan broj tenisera iz jedne zemlje na Olimpijskim igrama je četiri, a Španiju će predstavljati Karlos Alkaraz i Alehandro Davidovič Fokina na osnovu renkinga i Nadal, i Karenjo Busta.

Martinez je kritikovao sistem zaštićenog ranga, naglašavajući da smatra da je nepravedno da on i Roberto Karbaljs Baena (63. na svetu) ne mogu da učestvuju na Igrama, ne zbog povreda, već zbog korišćenja zaštićenog ranga od strane drugih igrača.

“U ovom slučaju, zaštićeni rang je nepravedan jer nas dvojica ne propuštamo OI zbog povrede… Nezavisno od toga što je u pitanju Rafa, kojeg svi želimo da vidimo na OI, kao navijač to želim i ja”, kaže Martinez.

Nije krio koliko je razočaran.

“Ne mislim da je to potpuno fer. Kao da se ja sad povredim i da koristim zaštićeni rang za OI u Los Anđelesu. Mislim da sam ove godine zaslužio da odem na Igre, i malo je nefer što ne idem zbog situacije poput ove. Ipak, to ne mogu da kontrolišem, tako je kako je”.

Martinez je izrazio svoje razočaranje, rekavši da je ove godine zaslužio mesto na Igrama, ali da je situacija van njegove kontrole. Olimpijski teniski turnir će se održati na Rolan Garosu u Parizu od 27. jula do 4. avgusta.

BONUS VIDEO Novak: Šta još može da se desi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar