Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Nadal promenio ploču posle pobede.

Rafael Nadal je u još jednom klasiku savladao Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 i posle maratonske borbe ostao u trci za osvajanje Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je mnogo priče pre početka kako bi zbog problema sa povredama ovo mogao da bude i njegov poslednji meč na Rolan Garosu zbog oslaska u penziju.

Žalio se Nadal kako mu je teško, kako je svaki sledeći meč potencijalno poslednji i čitavu priču u najavi duela sa Đokovićem sveo na svoje probleme.

Čak je i u izjavi posle velike borbe i pobede nad Feliksom Ože-Alijasimom istakao da bi protiv Novaka voleo da igra u dnevnom terminu koji više voli jer mu je to možda i poslednji meč.

Zbog toga se dva dana u javnosti pisalo u najvećoj meri o Nadalovim povredama i izboru termina meča sa Đokovićem.

Međutim, kada je meč počeo, videli smo Nadala koji igra kao u najboljim danima. Fizički moćan i dominantan, Nadal je stizao sve i čak i one najjednostavnije poene činio ekstremno komplikovanim.

Nigde ni traga nekakvoj povredi u njegovim kretnjama i udarcima. Na kraju, uspeo je u poodmakloj fazi meča kada je na kraju prelomio i pobedio da izvuče iz rezervoara dodatnu energiju i snagu u svojim udarcima i završi susret.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Kada je posle pobede nan Đokovićem dobio pitanje da li će promeniti izjavu o tome da možda više nikada neće igrati Rolan Garos, Nadal je bio vrlo kratak.

„Vidimo se za dva dana, to je sve što mogu sada da kažem“ dodao je Španacl, koji će u polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva.

Na pitanje o povredi stopala na koju se žalio u Rimu, Nadal je takođe odbio da priča.

„Rekao sam u Rimu da ću imati doktora sa mnom. Doktor je ovde da radi stvari koje mi pomažu, zar ne? Nije momenat da se priča o tome. Rekao sam da ću pričati o tome kada se turnir završi. Dao sam sve od sebe da pokušam da igram turnir u što je bolje mogućoj kondiciji. Ne znam šta će se desiti posle, iskreno, ali ovde sam i mislim da će biti dobro“, rekao je Nadal.

Zanimljivo je da je Nadalu pred meč sa Novakom upravo glavni narativ bila priča o problemima sa povredama i to još u onim prvim izjavama na samom terenu, a da je sad samo promenio ploču i ostao nedorečen, vidno zadovoljan posle pobede.

Zbog svega toga, ostavlja prostora za sumnju da je čitava priča bila deo psiholoških igrica pred veliki okršaj sa Đokovićem.

Ako ništa drugo, mogao je da ostane dosledan u tvrdnjama da bi i sledeći meč mogao da bude njegov poslednji na Rolan Garosu, jer je teško poverovati da je njegovom telu prijao iscrpljujući meč sa Novakom Đokovićem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare