Novak Đoković i Rafael Nadal
Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Rafeal Nadal je stigao u Rijad gde će se po prvi put naći na terenu od kada je najavio penziju, a "Slem šest kraljeva" privlači ogromnu pažnju javnosti.

U razgovoru sa čuvenim medijem „DAZN“ koji ima prava prenosa mečeva dotakao se velikog rivalstva sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Španac je više puta insistirao na tome, pogotovo u poslednje vreme, da mu je od sporta važnije kakav odnos ima sa ljudima.

„Naravno, odnos sa Rodžerom Federerom je bio poseban, ali i sa Novakom imam dobar odnos. Mislim da je to način na koji pristupamo sportu. To je moguće jer, kao što sam već rekao, shvatamo da je to sve što dobijamo. U životu imamo mnogo važnijih stvari van tenisa. Na kraju dana, ako imate dobar odnos sa kolegama, ljudima oko vas ili generalno sa ljudima, bez sumnje, iz mog iskustva, bićete srećniji. Tako da je tenis samo igra, a odnosi prevazilaze to“, poručio je Nadal.

Španski teniser bi potencijalno mogao da odigra još jedan meč sa Đokovićem. Obojica se nalaze u polufinalu egzibicije i ukoliko obojica pobede (ili izgube) poslednji put će deliti teren.

„Pa, igrali smo mnogo puta, ne moramo ponovo (smeh). Ali je to uvek bio veliki izazov i sjajno rivalstvo. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, prema granicama. Mislim da imamo isti osećaj jedno prema drugom. Obojica smos e sa Rodžerom gurali na sledeći nivo, jer je protivnik uvek bio veoma jak i stalno moramo da se usavršavamo, usavršavamo i usavršavamo da bismo mogli da nastavimo da se takmičimo na nivou koji nam je potreban da bismo imali uspeh“, ispričao je Španac.

I zaista Đoković i Nadal su odigrali 60 mečeva (31-29 za Srbina), a poslednji smo videli na Olimpijskim igrama ove godine.

Istakao je koliko je bitno imati ciljeve.

„Mislim da je to lepa stvar u sportu. Uvek imamo jasne ciljeve i odlučnost da budemo bolji, bolji i bolji, a imati velike protivnike ispred vas daje vam jasniju perspektivu o tome kako to treba ostvariti.“

BONUS VIDEO Nadal pomešao strane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar