Foto: Youtube/Printscreen

Robert Lansdorp, legendarni teniski trener, preminuo je u 85. godini, ostavljajući za sobom impresivan trag u svetu tenisa.

Lansdorp je bio zaslužan za uspeh brojnih tenisera, uključujući čitav niz igrača i igračica koji su postigli vrhunske rezultate.

Trenirao je četvoro svetskih brojeva jedan: Pita Samprasa, Lindzi Devenport, Mariju Šarapovu i Trejsi Ostin. Svi, osim Šarapove, već su članovi Međunarodne teniske kuće slavnih, dok se očekuje da će i ona uskoro biti primljena.

PROČITAJTE JOŠ

Poznat po svojoj disciplini i metodama, Lansdorp je razvio specifične vežbe, poput one pod nazivom „20“, u kojoj su učenici morali da izvedu 20 savršenih udaraca zaredom.

Njegov pristup se temeljio na ponavljanju i tehničkoj preciznosti, što je mnogim igračima pomoglo da postignu uspeh na grend slem turnirima, od kojih su njegovi učenici osvojili ukupno 24.

Lansdorp je bio poznat i po svojoj sposobnosti da igračima šalje loptice različitih brzina i spinova iz korpe, što je značajno doprinosilo njihovoj pripremi za vrhunski nivo tenisa. Njegovo nasleđe u sportu i dalje će živeti kroz igrače koje je trenirao i kroz principe koje je ostavio iza sebe.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar