Marketa Vondrušova
Marketa Vondrušova; Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Olga Danilović je napravila nestvaran uspeh. Sada je jedna pobeda deli od Top 80 i najboljeg plasmana u karijeri. Napravila je dva čuda, pa zašto ne bi i sreća potrećila?

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Pred njom se nalazi Čehinja čija je zvezda u padu, ali Marketa Vondrušova može svakog trenutka da izabere da opet igra vrhunski tenis. Postala je najveća senzacija Vimbldona 2023. godine. Da je dan nakon toga završila karijeru, nikada ne bi bila zaboravljena jer – šampionka Vimbldona je nešto zaista posebno.

Čehinja je od tada prošla i kroz igrački, ali i emotivni brodolom.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo, mnogo toga nije štimalo, a kulminiralo je eliminacijom u prvom kolu Australijan opena. Isprva nije bila ni sigurna da li će zaigrati u Melburnu jer je u Adelejdu bila primorana da se povuče zbog povrede kuka. Bio je to prvi znak da ovo neće biti idealna sezona. Na Australijan openu joj je Dajana Jastremska dozvolila da osvoji tri gema (6:2, 6:1), a odnos u vinerima je bio 26 naspram pet.

Ipak, tako nije izgledalo nešto ranije u Pertu kada je odigrala sjajan meč protiv Olge Danilović. Tada je Čehinja, kao sedma igračica planete, slavila sa 6:1, 3:6, 6:3, a taj meč je obeležila preterana agresivnost srpske teniserke koja je imala čak 21 viner, ali i 41 neiznuđenu grešku.

Pogledajte snimak koji će tokom današnjeg dana gledati obe igračice.

Ovog puta su na šljaci uslovi potpuno drugačiji i to bi trebalo da bude prednost srpske igračice, iako je Čehinja sa 6:1, 6:3 srušila Kloi Pak. Sklona je ova devojka da se samouništi na terenu, pa je tako i sama (baš kao i Olga) doživela da izgubio set sa 0:6 od Volinec, a onda napravi preokret.

Ipak, ove sezone je stigla do samo tri pobede u nizu što je daleko od idealnog za jednu Top 10 igračicu i grend slem šampionku. Zapravo neki su započeli diskusiju ko su najgore Top 10 igračice u 21. veku, a na tu listu se ušunjala i ona. Sa pravom ili ne, tek…

Marketa je prošla kroz pravu dramu ove godine jer su njene loše igre samo bile odraz neugodne privatne situacije. Blago rečeno neugodne, jer je suprug odlučio da je napusti posle tragedije i da sa sobom ponese čak i mačku za koju je bila izuzetno vezana.

Ona se 2022. godine udala za Štepana Šimeka i mislila je da je pronašla čoveka svog života. Uostalom, zabavljali su se od 2016. godine i ništa nije delovalo kao da bi moglo da dovede do ovakvog scenarija.

Onda je krajem aprila odlučila da se oglasi.

„Definitivno nisam srećna u poslednjih nekoliko nedelja. Moj brak sa Štepanom završio se pre nekoliko sedmica, prekinuli smo. On se odselio s mačkom. Jednostavno nam nije išlo. Nije bilo ono što smo oboje zamišljali, pa smo se dogovorili da više nećemo biti zajedno. Sada formalno rešavamo razvod, sve smo već dogovorili“, ispričala je Čehinja.

Ona je nedavno doživela tragediju kada joj je preminuo deda koji je bolovao od raka. Došla je sa Indijan Velsa i provela nekoliko poslednjih dana sa njim.

„U Americi sam saznala da mu više nije dobro pa sam želela ponovo da ga vidim i pozdravim se s njim. Jako mi je drago što sam stigla na vreme. On je i dalje osećao da smo povezani. Moj deda je bio osoba koja je bila uz mene na početku teniske karijere, bio je tu za sve važno. Bez njega nikada ne bih postigla ovo što sam napravila u svojoj karijeri“.

Foto: Olimpik/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danilović je dva puta izvela čuda kakva se dešavaju valjda samo u igrici. Da je neko pisao scenario teško da bi uspeo da smisli onako nešto. Da u trećem setu budete tri puta u brejku zaostatka, da imate 2-6 i na kraju dođe do preokreta. Neverovatno zaista.

Olga je sazdana od posebnog materijala i nema nikakve dileme da će pokušati da uradi ono što nije nikada pre i da probije magičnu granicu od Top 100, a onda… Pa, mašta već sada o tome da osvoji taj „Kup musketara“ posle svake pobede je taj san sve bliži javi…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar