Foto: ATP

Novak Đoković obratio se prvi put australijskoj javnosti kao reprezentativac Srbije u 2021. godini, uoči ATP kupa.

PROČITAJTE JOŠ

Pre Australijan opena, Srbija će učestvovati na ATP kupu, a centralna zvezda turnira biće Novak Đoković.

On je prošle godine vodio Orlove do titule, sada je branimo uz novog selektora Viktora Troickog, a Novak je počeo i da trenira na Rod Lejver Areni.

Bilo je reči o igranju bez publike, koje svima teško pada. Novak je u Adelejdu imao priliku da igra pred navijačima, što mu je dalo novu energiju.

„Znate, na ovom nivou karijere, kada igram više od 15 godina profesionalno, mislim da je jedna od najjačih snaga motivacije i inspiracije koja te pokreće, igranje pred publikom. Osećanje energije i razmene sa navijačima, strasti… A igrati bez njih… Kraj prošle sezone nije bio lak. OK, u Beču je bilo malo navijača, ograničen kapacitet, ali stvarno je uvrnut osećaj igrati bez navijača. Naravno, bolje je imati turnir i ovako, nego da ga ne bude uopšte. Omogućava se mnogim teniserima da igraju sport koji vole i od kog žive“, rekao je Novak.

Polako se svi vraćaju obavezama u standardnom ritmu, posle čak 14 dana karantina, što posebno prija Novaku.

„Ovde imamo priliku da se takmičimo, igramo, treniramo, u sportu smo koji volimo. Uzbuđen sam što sam ovde i ovo mi je mnogo nedostajalo, da budem iskren. Radili smo, išli u teretanu, a onda se vraćamo u svoju bazu i karantin, to je psihički i fizički izazovno. Ali tu smo, nadam se da ćemo imati dosta dobrog vremena na terenu“, najavio je Novak.

ATP kup igra se od 2. do 6. februara, Srbija je u grupi sa Nemačkom i Kanadom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar