Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Elise Amendola

Nikola Pilić, legendarni hrvatski teniski stručnjak, čvrsto veruje da se zapadnom svetu ne sviđa pozicija Novaka Đokovića.

PROČIITAJTE JOŠ

„Pogodio je Zapad na poseban način. Po zapadnjačkom shvatanju, taj nivo koju je dosegao je trebalo da bude za nekog iz zapadnog civilizacijskog kruga“, ispričao je Pilić za „Večernji list“.

Pilić, koji je bio i deo Dejvis kup reprezentacije Srbije, veruje da to ne prija svima koji su na tronu videli Švajcarca ili Španca.

„I sada dođe jedan iz male države i suvereno dominira svetskim sportom. Da je Federer napravio to što je Đoković lani na US openu, sigurno ga ne bi diskvalifikovali. Smeta im što je Novak najbolji i sigurno Federera ne bi šikanirali“, osvrnuo se Pilić na trenutak kada je Đoković slučajno pogodio sudiju.

Ne zaboravlja Pilić ni sve humanitarne akcije i širenje dobrog odnosa sa zemljama bivše Jugoslavije.

„Kod nas je malo toga prirodno. Kod normalnih ljudi je to normalno. Novak navija za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju. Pa ko će sedam godina biti prvi na svetu? Nikada se neće dogoditi ovakva dominacija teniskih velikana kao što su Đoković, Nadal i Federer“, zaključio je on.

BONUS VIDEO – Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar