Novak Đoković
Foto: Screenshot Youtube Wimbledon

Novak Đoković je često dobijao priliku da pomeri granice koje tenis sebi postavlja, ali je sada na Vimbldonu dobio priliku da uradi ono što nikada pre nije viđeno.

Organizatori turnira koji se igra od 3. do 16. jula su ga zamolili da odradi čitav trening ozvučen. Tako je izašao na teren protiv Janika Sinera i odradio deo treninga sa slušalicama i u mikrofon govorio sve što mu prolazi kroz glavu.

PROČITAJTE JOŠ

U petak od 11.00 je na programu žreb za Vimbldon, a do tada je srpski teniser potpuno opušten jer se najbolje snalazi od svih igrača na travi. To svedoči i što je dozvolio jedinstveni uvid u um šampiona.

„Ovo je ubedljivo najbolja trava na svetu, očigledno. Savršeno odskače lopta. Dobro je za igranje, dobro za gledanje, dobro je da stojite na njoj. Uživanje je. Nisam navikao da treniram i pričam istovremeno, izvinite, ali još nisam promašio, što je dobro“, pričao je Đoković i nasmejao sve svojim samopouzdanjem.

Istakao je da mu je očigledna namera da dođe do nove grend slem titule čime bi rekord muškog tenisa podigao na 24.

„Trenutno sam na 23, ali uvek je želja za 24. titulom, to je nešto što imam trenutno, videćemo šta će se desiti narednih nedelja. Ne postoji ovakav osećaj, kao kada dođete na netaknutu travu, ovo možete samo na Vimbldonu da osetite. Veoma je posebno.“

Istakao je zbog čega se posebno raduje i jednu vimbldonsku tradiciju koju poštuje.

„Privilegovan sam što mogu da igram na ovom nivou, da igram na Centralnom terenu, ponovo sam branilac trofeja. Uvek mi je bio san kada sam bio dete da igram na Centralnom terenu, gde je toliko velikih šampiona igralo, na najpoznatijem teniskom terenu na svetu. Možete da osetite tradiciju i istoriju. Ovo je najposebniji osećaj koji jedan teniser može da oseti, da izađete kao branilac titule na Vimbldonu na novu, svežu travu. Znate da kao šampion uvek igrate u ponedeljak u 14 časova, to je divno, to je nešto čemu se posebno radujem“, završio je Novak „javljanje“ sa terena.

BONUS VIDEO Jokić: Lepo je biti Srbin u ovom trenutku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar