Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković se vratio na teniski teren i na prvom meču na Vimbldonu ove godine odigrao maestralno. Zbog toga se, verovali ili ne, našao na udaru.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je sa 6:1, 6:2, 6:2 srušio Vita Koprivu i izborio drugu rundu. Ipak, lakoća sa kojom je dobio meč jednima je predstavljala novi argument da je u pitanju najbolji teniser svih vremena, a drugim je poslužila kao poligon za teorije zavere.

Švajcarski mediji se pitaju „da li je sve bio samo blef“, što je preneo „Dojče Vele„. Švajcarski „Noje Cirhe cajtung“ je objavio tekst pod naslovom „Čudesno izlečenje Novaka Đokovića – sada i Srbija ima koleno nacije“.

PROČITAJTE JOŠ

I to ne bi bilo toliko sramno, da nije prvo pitanje bilo:

„Da li je zaista imao operaciju ili je cela stvar bila samo blef?“

Navodi se u članku da je Srbin povredio koleno na Rolan Garosu pre mesec dana i da je 5. juna operisan.

„Dan kasnije, rečeno je da je bio podvrgnut operaciji meniskusa u Parizu. Operacije kolena su delikatne za tenisere, to je poznato ne samo u Švajcarskoj. Rodžer Federer je 2020. ozledio meniskus dok je kupao svoje ćerke, dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića. Morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere“, stajalo je u tekstu.

Sumnje je podgrejao, kako navodi ovaj list, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković koji je lokalnim medijima rekao da je „razgovarao s Đokovićevim stricem Goranom i da mu je on rekao da Đoković nije bio na operaciji.“

Švajcarski list onda navodi da je Srbin osvojio sedam titula i navodi još jedan podatak.

„S još jednom titulom izjednačio bi se s Rodžerom Federerom.“

Čini se da je to ujedno i razlog ovakvih teorija zavere.

VIMBLDON 2024

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare