Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekako se uz ime Novaka Đokovića poslednjih godina sve više pominje reč penzija, iako on uspeva da dokaže iznova i iznova da je i dalje u samom vrhu i da je spreman da osvoji bilo koji turnir.

Sada čak i činjenicu da osvaja sve za šta se brižno pripremi koriste kao argument da će otići u penziju.

PROČITAJTE JOŠ

Kris Evert, jedna od najboljih teniserki svih vremena, istakla je za ESPN da smatra da bi Novak osvajanjem titule i usamljivanjem na vrhu po broju grend slem titula (trenutno ima 24, kao i Margeret Kort, ali uz to uvek treba pomenuti da je deo titula iz amaterske ere) odlučio da se zadovolji i da kaže da je vreme za kraj.

„Ako osvoji 25. grend slem, mislim da će prestati da igra. „Prekinuće vezu“ s Margaret Kort, koja je osvojila Olimpijske igre. Osvajanje Igara bilo je vrlo važan cilj za njega“, poručila je dama koja je podigla 18 grend slem pehara.

Pojasnila je koliko mu je značilo što je trijumfovao na Olimpijskim igrama.

„Mislim da je za njega bila bajka da osvoji Olimpijske igre, nakon onoga što se dogodilo s operacijom, s Karlitosom Alkarazom koji izgleda kao da je počeo da preuzima kontrolu i vraća se na svoj nivo kao što je to učinio na Vimbldonu. Vratiti se i pronaći tu sposobnost oporavka i taj nivo tenisa, koji nismo videli cele godine jer nije osvojio nijedan turnir tokom cele godine, da, bila je to bajka. Nisam to očekivala, ali verujem u karmu. Ovaj čovek je naporno radio celog života, izdržao mnogo pritiska i bio je pomalo zlikovac u rivalstvu sa švajcarskom legendom Rodžerom Federerom i španskom legendom Rafom Nadalom. Zaslužuje sve ovo!“

Zanimljivo da misli da Novak još uvek nije najbolji teniser ikada, već da bi to mogao da bude…

„On je vrlo motivisana osoba, više nego bilo ko koga sam ikada videla. Imao je mnogo uspona i padova u svom životu, u braku, u ličnim odnosima, itr mislim da je to zbog njegove velike motivacije. Takođe je sve rešio. On je dobar komunikator i zna kako da reši stvari. Čini se da je u ovom trenutku u najboljoj formi posle dugo vremena. Mislim da bi bilo herkulovski ako bi osvojio ovaj turnir i dostigao 25. grend slem. Definitivno bi trebalo da bude najbolji muški igrač svih vremena. Mislim da je to već u mislima mnogih ljudi“, završila je Evert.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare