AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković uspeo je da se plasira u osminu finala Vimbldona nakon više od tri sata borbe i četiri seta protvi Aleksa Popirina. U meču u kom smo gledali sjajan tenis i preokret srpskog tensiera, na kraju smo videeli i veliko slavlje srpskog tenisera.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

On je pobedu nad Popirinom proslavio tako što se okrenuo prema svom boksu i simulirao sviranje violine. Posle meča je objasnio i šta to znači.

PROČITAJTE

„To je bilo za Taru. Tara moja svira violinu već neko vreme, šest meseci i to je bio naš dogovor da ću tako da proslavim“, obsjanio je Đoković da je to bilo posvećeno njegovoj ćerki..

Otkrio je srpski teniser i proslave kojih sporista su mu omiljene.

„Bolt! Njegovu proslavu volim. Ronaldo i ono „sui“, sviđa mi se i Agasijevo mahanje sa poljupcem i kada se pokloni. Guga na Rolan Garosu sa srcem, Conga je imao onaj zanimljivi fudbalski, ima interesantnih… Belingem, ono jednostavno raširi ruke, Alkaraz je to uradio, to sam i ja uradio na Rolan Garosu“.

Podsetio je i da je pre njega već jedan teniser slavio sviranjem violine.

„Interesantno je i zabavno da to možemo da uzimamo iz drugih sportova, spajamo sportove, brzo mrežama proputuje. Svako ima nešto svoje, ja sam menjao, zavisi od momenta i osećanja, evo sada imam violinu. Štepanek je bio prvi koji je to uradio, šalio sam se sa njim, imao je tu proslavu, čak smo se prisećali kada sam 2007. godine igrao na US Openu protiv njega u pet setova po nekoj velikoj vrućini. Bio je neki lud poen, onda je on to uradio, onda sam ja onda njemu uzvratio kroz poen-dva, od tada datira“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare