Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini)

Novak Đoković još uvek nema titulu u 2024. godini, ali idealnu priliku da popravi statistiku ima u Rimu, koji mu je jedan od omiljenih turnira.

Rim je (skoro) uvek bio mesto na kojem je Đoković dizao foru i hvatao zalet za Rolan Garos, koji će mu ove sezone biti posebno važan i zbog Olimpijskih igara na istom mestu.

Od 2008. godine do danas, Novak ima čak šest titula u Rimu, koji mu je jedan od najuspešnijih masters turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga, Đoković je izgubio još šest finala u „večnom gradu“, dok je prošle godine imao nešto slabiji učinak, pa je ispao u četvrtfinalu od Holgera Runea.

Sada Novak brani samo 200 ATP bodova iz Rima, ostaće prvi na ATP listi sigurno do kraja Rolan Garosa (428 nedelja), a možda i duže od toga.

Đokovićev skor u Rimu je 67-11, a makar do finala stizao je u osam od poslednjih 10 izdanja turnira, što zaista uliva optimizam.

Jedini uspešniji od Novaka u Rimu je Rafael Nadal sa 10 titula i samo dva poraza u finalima (oba od Đokovića – 2011. i 2014. godine). Međutim, sada je Nadal na zalasku karijere za razliku od Đokovića koji želi još dugo da igra, a i Srbin i Španac su sada na različitim strana žreba.

Zanimljivo je da niko sem njih dvojice nema više od tri titule iz Rima, a čak 18 godina zaredom (od 2005. do 2022) u finalu su igrali Novak i/ili Rafa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar