Novak Đoković
Foto: Luke Hales / Getty images / Profimedia

Novak Đoković je protiv Radua Albota sa 6:2, 6:2, 6:4 započeo odbranu titule na US Openu (želi da postane prvi od 2008. godine koji je u tome uspeo) i tako najavio da je došao i te kako spreman.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Najbolji teniser svih vremena je išetao na teren sa dve zlatne torbe što je jasna simbolika nakon što je postao olimpijski šampion. Želeo je još jednom da podseti sve da je kompletirao tenis.

Odigrao je savršeno dozirani meč, baš onakav kakav je karakterističan za njegova izdanja u prvim rundama grend slema. Tamo je sada stigao do 71. pobede zaredom i do 18. pobede na US Openu (u čitavoj karijeri nije izgubio prvo kolo poslednjeg mastersa u sezoni).

Imao je poseban motiv da igra protiv Albota jer je on ranije slavio protiv oba njegova brata –  i protiv Marka i protiv Đorđa. Protiv Novaka, ipak, nije imao šta da traži.

Đoković je samo na momente podizao formu i pokazao zbog čega je upravo on odigrao najviše mečeva u istoriji stadiona „Artur Eš“ (78).

Funkcionisalo je sve tek onda kada je bilo bitno. Kada god bi se susreo sa brejk loptom (osim u trećem setu) odgovarao bi asom i odbijao napade Moldavca.

Sve je bilo potpuno mirno i lagano, baš onakva vožnja na kakvu je navikao navijače tokom svih ovih godina.

Ovaj susret je pokazao da je Novak došao spreman i motivisan, iako nije bilo razloga za neke bravure, osim na momente kako bi odbio napade Albota koji je znao da zablista.

U drugom kolu će srpski as igrati protiv Lasla Đerea (repriza trećeg kola US Opena od prošle godine) koji je uspeo da preživi dramu sa Janom Lenardom Štrufom (6:7(7), 6:1, 6:7(7), 6:4, 6:2) i da zakaže srpski derbi.

Očekuje se da i ovaj meč bude igran u noćnom terminu, ali će to biti poznato tek u utorak uveče.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Treći set u toku: Đoković - Albot 6:2, 6:2, 5:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare