Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser ikada, saznao je rivala u prvom kolu US Opena, a to će biti Radu Albot, teniser iz Moldavije.

Žreb za US Open, koji je održan tokom četvrtka, Novaku je doneo kvalifikanta, ali se u prvom momentu nije znalo ko će to biti.

Nakon što su se završile kvalifikacije, novim žrebom je određeno koji kvalifikant će igrati protiv koga, te je Albot dobio „kosku“ i put do drugog kola će morati da traži preko Novaka.

PROČITAJTE JOŠ

Srbin i Albot nisu igrali nijedan meč i ovo će biti zaista jedinstvena prilika za Albota da pokaže šta zna, i to sa 34 godina.

Njegov najbolji plasman na ATP listi je 138. mesto, koje i trenutno zauzima.

U karijeri je zaradio čak 4.4 miliona evra, dok je ove godine imao najbolji rezultat na čelindžeru i Đironi, gde je igrao finale.

Koje rekorde Novak može da obori osvajanjem US Opena

Osvajanjem titule u Njujorku, Novak bi postao najuspešniji igrač na grend slem turnirima svih vremena, iako je to već i sada, ali…

Trenutno je izjednačen sa Margaret Kort koja je ogroman broj titula osvojila u amaterskoj eri i to na Australijan openu kada su se takmičile samo igračice iz te zemlje, sa tek po dve ili tri strankinje. Ipak, sa 25 bi uradio ono što niko nije uspeo u profesionalnoj ili amaterskoj eri u bilo kojoj konkurenciji.

Bila bi mu to ujedno i 100. titula u karijeri, nakon što je do 99. stigao na Olimpijskim igrama u Parizu. Đoković bi tako postao tek treći igrač u istoriji koji je došao do trocifrenog broja titula u singlu, a ispred njega bi na listi ostali samo Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109).

BONUS VIDEO Doček srpskih olimpijaca i balkon Skupštine grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar