Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nakon osvajanja titule u Parizu otkrio je šta će raditi nakon što završi igračku karijeru.

Pojasnio je i kako će proslaviti rekordnu 37. masters titulu.

„U naručju najmilijih! Tu su mi žena i deca, imamo neku lepu tortu pa ćemo da se zasladimo i pustimo neku lepu muziku, tako da proslavimo pre nego što otputujemo dalje. Tenis je takav sport gde uvek moraš da okreneš drugu stranicu veoma brzo i da se usredsrediš na naredni izazov, a naredni izazov je već tu, za nekoliko dana.

PROČITAJTE JOŠ

Nema previše vremena za slavlje i za analizu istorijskih uspeha. To ostavljam drugima. Naravno da sam svestan, ali verovatno ne u potpunosti zato što ne dozvoljavam sebi previše da se opustim. To malo glupo zvuči, naravno da ću da gledam da se opuštam, to je jako bitno, ali ne i da previše slavim jer je iza ugla neko novo takmičenje. Ja to svesno biram, igram ovaj sport, nemam pritisak da nastavim od bilo koga, ali imam punu podršku i to je nešto što mi mnogo znači“, pojasnio je Đoković.

Upitan je da li bi jednog dana mogao da bude trener, pa čak i Danila Medvedeva kada on bude imao više od 30 godina.

Novak se najpre nasmejao, pa onda biranim rečima govorio o velikom rivalu.

„Mislim, ako bih bio njegov trener, ne bih imao mnogo posla. Šalim se. On je jedan od najboljih tenisera sveta u ovom trenutku, a ako ga zdravlje bude služilo, biće u vrhu godinama i osvojiće još slemova. U to nema sumnje. Da, vidim sebe kao trenera. Volim stvarno ovaj sport. Ne volim ga samo onda kada pobeđujem – volim ga kada sam sa svojom decom na terenu, kada ga gledam na televiziji ili uživo, i kada pokušavam da prenesem svoje iskustvo i znanje novim generacijama u Teniskom centru Novak kojem sam jako posvećen. Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije. Znanje može da bude kletva, ako ga ne upotrebljavaš.

Mislim, jeste upotrebljivo za mene, ali šta ću s tim posle, da ga nosim u grob i da kažem ‘bio sam najbolji’, a da niko posle mene nema te informacije iz mog života, filozofije, metodologije rada, pristupa. Nekako sam i ranije sam krenuo u sve to, dok sam još aktivan teniser. Nikada nije kasno, a nikada nije ni rano. Za mene je to logičan sled stvari u životu, da to prenesem na nekog drugog. Vidim se u različitim ulogama u budućnosti, zašto da ne, drago mi je da mogu da se razvijam i kao trener“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković slavi sa decom posle finala u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare