Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Grčki teniser Stefanos Cicipas neretko je umeo da kritikuje Novaka Đokovića, više puta je slao opaske na njegov račun, ali je sada promenio ploču i priznao istinu - srpski teniser je najbolji teniser sveta.

Đoković je pobedom protiv Danila Medvedeva u finalu Mastersa u Parizu potvrdio da mu trenutno nema ravnog. Oborio je još nekoliko rekorda – obezbedio je prvo mesto na ATP listi na kraju godine sedmi put u nizu, a istovremeno je pretekao Nadala po broju osvojenih Masters titula i sada je na broju od 37 trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčki teniser Stefanos Cicipas je u intervjuu za nemački „Bild“ izjavio kako je Đoković ubedljivo najbolji teniser sveta i da oko toga apsolutno nema nikakve dileme.

Novinar nemačkog portala konstatovao je da se era „Velike trojke“ koju čine Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal polako bliži kraju, a na to je dobio neočekivan odgovor.

„Velika trojka ne postoji, postoji jedan veliki igrač – Novak Đoković. On je i dalje najbolji na svetu“, rekao je Cicipas.

Nije propustio priliku da napomene da je red došao i na mlađe igrače koji čine novu „Veliku trojku“.

„Danil Medvedev, Aleksander Zverev i ja smo trenutno iza Đokovića i možemo postati „Velika trojka“. Čvrsto verujem da će se tako i desiti“, poručio je Grk.

Cicipas veruje da će Novak još dugo igrati, iako je u maju napunio 34 godine, a osvrnuo se i na potencijalni povratak Švajcarca na teren.

„Niko ne zna koliko će Novak još igrati, ali verujem da će to biti dugo. Ko bi pomislio da će Federer igrati sa 40 godina? Ja sigurno nisam, ali sam siguran da će se vratiti“ zaključio je trenutno četvrti igrač sveta.

BONUS VIDEO: Novakovo slavlje sa porodicom posle finala mastersa u Parizu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar