Vasek Pospišil, Foto: EPA/WU HONG

Kanadski teniser Vasek Pospišil rekao je da se Asocijacija teniskih profesionalaca pribojava igrača, a da strahuje i od PTPA.

PTPA je teniska organizacija koju su pokrenuli Pospišil i Novak Đoković posle Sinsinati mastersa prošle godine, a od tada je pod svoje „skute“ okupila veliki broj igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema istraživanju „Sport biznis žurnala“, PTPA okuplja čak 80 posto aktivnih tenisera koji igraju na ATP turu. ATP-u se to ne dopada, jer ima svoj Savet igrača.

Njegov predsednik je bio upravo Đoković, koji je PTPA formirao sa ciljem da obezbedi bolje uslove za igrače sa slabijim renkingom i prihodima.

„To je izazov. Nema dileme u vezi sa ovim i ne smemo da nešto skrivamo i da lažemo. To je projekat koji smo započeli sa Novakom, koji ima vrlo malo slobodnog vremena. Trebalo nam je neko vreme da izaberemo vodeće ljude, jer su organizaciji potrebni ljudi koji imaju podrobno znanje o ovoj priči. Da budem iskren, stvari koje je ATP izrekla o nama su sve same laži. To pokazuje da se plaše da će igrači dobiti mogućnost da kažu nešto u sportu koji je trenutno monopolizovan“, rekao je Pospišil za podkast „Behind The Racquet“.

ATP je u više navrata ocenjivao kako je PTPA nepotrebna organizacija, zbog toga što „tenisu u vreme pandemije i velikog izazova nisu potrebne nove podele“.

Pospišil se osvrnuo i na činjenicu da isprva u PTPA nisu uključene i žene. Ipak, ova organizacija bi mogla da se uključi i na WTA tur.

„Mislim da je cilj naše organizacije na kraju da postane nezavisna od ATP-a i to bi moglo da se desi za dve, do tri godine“, rekao je Kanađanin.

BONUS VIDEO: Jelena i Tara Đoković plešu i slave pobedu Novaka

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare