Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, savladao je Pjer-Iga Erbera rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:6(3), 6:4, i tako obezbedio prolaz u drugu rundu Rolan Garosa.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Uskoro opširnije…

Kada je počeo meč bilo je jasno da je Erber veoma motivisan, dobio je prvi gem bez izgubljenog poena, ali je na to Đoković odgovorio dobivši 12 od narednih 13 poena i tako stigao do brejka i prednosti od 3:1.

To kao da je opustilo Francuza koji je podigao nivo igre, ali je Novak bio siguran na svoj servis i stigao do 6:4.

PROČITAJTE JOŠ...

U drugom setu krenulo je idealno po Novaka – momentalno je oduzeo servis rivalu, ali je u drugom gemu u potpunosti stao, napravio čak tri neiznuđene greške – jednu više u odnosu na čitav prvi set – pa je Francuz vratio brejk.

Imao je Đoković šansu za oduzimanje servisa u narednom gemu, ali nije iskoristio nalet.

I jedan i drugi su bili sigurnu i nastavku seta na svoj servis, Novak je uspeo da bez poteškoća dobija gemove kada bi on servirao, pa je drugi deo igre ušao u taj-brejk,gde je odigrao sjajan tenis – prvo je 3:0 poveo, potom 6:2, da bi sa 7.3 potvrdio vođstvo od 2:0.

I u trećem setu Đoković je mogao do brejka, propustio je dve šanse u četvrtom gemu, iako je izgledalo da je pitanje trenutka kada će „slomiti“ rivala.

Igralo se potom gem za gem, i jedan i drugi su bili sigurni sve do desetog gema, kada je Đoković na 40:40 spektakularnom paralelom dobio izgubljen poen, a Erber na to odgovorio duplom servis-greškom za 6:4 i 3:0 u korist Đokovića.

Novaka Đokovića u drugom kolu čeka Roberto Karbaljes Baena, koji je sa 3:1 (6:3, 7:5, 4:6, 6:2) savladao Francuza Konstanta Lestijena.

Đoković – Erber 6:4, 7:6(3), 6:4

Novak Đoković - Pjer Igo Erber 6:4, 7:6(3), 5:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare