Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

Sada već nema ljubitelja sporta koji ne zna da Novak Đoković nije dobio dozvolu da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Za razliku od prethodnih godina, zavet ćutanja je sada pao.

I dok je prošle godine bilo i nepoželjno govoriti o Đokoviću u Americi zbog različitih etiketa i stigmi koje su mu utiskivane uz ime, ovog puta su stvari potpuno drugačije.

PROČITAJTE JOŠ

Od američkih tenisera je krenula mini revolucija, a zavet ćutanja više ne postoji. Sada su i svi ostali teniseri odlučili da kritikuju odluku koja je daleko od zdrave logike. Uostalom, ta pravila (jedno od njih da nevakcinisani stranci ne mogu u SAD) će biti napuštena 11. maja. Ukoliko se zna da će tada pasti zašto su i dalje na snazi.

Kasper Rud
Kasper Rud; Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Kasper Rud, trenutno četvrti teniser sveta, koji je takmičenje u Kaliforniji završio poraz u trećem kolu od Kristijana Garina (6:4, 7:6(2)) ipak stoji uz srpskog tenisera koji mu je bio na momente i mentor.

„Nije na meni da govorim da li je nešto fer ili nije. Smatram da je pravilo glupo jer Novak u ovom momentu ni najmanje nije opasnost za zajednicu nezavisno od toga da li je vakcinisan ili ne. To je ono što želim reći. Čak sve izgleda i malo detinjasto pošto znamo da će se pravilo promeniti za nekoliko nedelja, kao da nisu mogli to da učine i nešto ranije“, rekao je Rud.

Naravno, insistira na tome da bi pravilo trebalo poštovati.

„Pravila su pravila i znam da je pokušao da učini sve kako bi igrao. Siguran sam da je učinjeno sve, ali da nije bilo moguće“, zaključio je Norvežanin.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar