Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novak Đoković je saznao ko će mu stajati na putu ka zlatu na Olimpijskim igrama, a utisak je da teže nije moglo da bude.

Foto: Nova.rs

Iako se po pravilu na teniskim turnirim najviše govori o rivalima koji su sigurni, odnosno oni koji se nalaze u prvom kolu, malo ko će mariti o Metjuu Ebdenu.

PROČITAJTE JOŠ

Australijanac je izvučen kao prvi rival Đokovića u Parizu. Trenutno Ebden nema mesto na ATP rang listi. Da, verovali ili ne, nije igrao singl godinu dana, pa se zbog toga ne nalazi na ATP listi.

Svojevremeno mu je najbolji rezultat bio 39. mesto na planeti, a u ovom trenutku je treći dublaš planete.

To samo govori koliko će ovo biti neobičan izazov za srpskog asa.

Ipak, čak je i to palo u drugi plan zbog potencijalnog duela u drugom kolu. Ukoliko Novak slavi mogli bi da gledamo jubilarni 60. okršaj sa Rafaelom Nadalom.

Rafeal Nadal i Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE / POOL

Bio bi to istorijski meč po mnogo čemu jer bi Srbin tako dobio priliku da treći put u karijeri savlada Nadala na „Rolan Garosu“, a ovog puta prvi put na olimpijskom turniru.

U ovom trenutku je međusobni skor 30-29 za Đokovića, ali je pre toga neophodno da Nadal savlada i Martona Fučoviča.

U osmini finala bi Srbin mogao da igra protiv Artura Fisa koji je glavni favorit u ovom delu žreba. Mladi Francuz je silno napredovao, ali je jedan od najlakših na listi potencijalnih rivala. Ipak, onda kreće pravi pakao.

Zatim bi u četvrtfinalu Srbin mogao da ima najtežeg mogućeg rivala od svih protivnika koje je mogao da dobije u ovoj fazi – Stefanosa Cicipasa. Grk je u finalu Rolan Garosa 2021. godine vodio sa 2-0 protiv Đokovića, ali je Srbin uspeo da preokrene.

Sa druge strane osvojio je i tri titule u Monte Karlu, pa nema nikakve dileme da i te kako dobro zna da igra na šljaci. Najteži mogući rival bez ikakve dileme u ovoj fazi.

U polufinalu bismo mogli da vidimo reprizu iz Tokija kada je Aleksander Zverev uspeo da sruši Srbina, iako je Đoković imao set i brejk prednosti.

U finalu bismo potencijalno još jednom mogli da vidimo okršaj protiv Karlosa Alkaraza od kog je ubedljivo izgubio u finalu Vimbldona sa 6:2, 6:2, 7:6(4).

Naravno, ovo je samo u teoriji i treba videti kako će se stvari razvijati u praksi.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare