Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković je govorio o najvećem otkrovenju srpskog tenisa. Natalija Stevanović je napravila senzaciju turnira trijumfom nad Karolinom Pliškovom sa 6:2, 6:3, a taj meč je zapao za oko i aktuelnom šampionu Vimbldona.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je oduševljeno govorio o devojci koja je posle osam teških godina uspela da naplati veliki rad i sada tu ne namerava da stane.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam je video, ali joj čestitam, to je fantastičan uspeh. Nije mnogo ljudi očekivalo od nje da se kvalifikuje i da pobedi favorita ovde i devojku koja je igrala finale. Impresivan rezultat, nisam je puno puta video u životu. Znam da je dolazila u centar u Beogradu da trenira nekoliko puta, pa je poznajem površno. Kao svaki igrač i igračica koji se probija u Srbiji ima moju punu podršku nadam se da će joj to biti podstrek“, rekao je Đoković.

Natalija Stevanović
Foto: Nova.rs

Natalija Stevanović je po završetku meča iščupala jednu vlat trave i pojela je, a taj detalj je mnogima nije bio poznat do sada.

„Stvarno? Nisam znao da je jela travu, nadam se da ćemo je jesti zajedno“, poručio je Đoković aludirajući na to da mu je plan da 16. jula podigne osmi trofej na Vimbldonu.

Stevanović je otkrila zbog čega to radi.

„Svi misle da je zbog Novaka, jeste on inspiracija, diskretno sam se na taj način pozdravljala sa terenima od kada sam došla u London, to je potrebno da se oseti atmosfera i energija, kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da se pojede više (smeh). Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam uradila diskretno. Ako ne osećaš ono što radiš onda to nema smisla“, poručila je, između ostalog, Stevanović.

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom na Vimbldonu