Novak Đoković Foto:Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Toliko puta smo do sada čuli da nikada nije postojao profesionalac kao što je Novak Đoković, a sada smo dobili novi uvid u sve to.

Novak Đoković je ove sezone osvojio tri grend slem titule i igrao čak i finale Vimbldona, što dovoljno govori da sa 36 godina ne da ne usporava nego igra na najvišem niovu.

PROČITAJTE JOŠ

I dok mnoge mori pitanje „Kako?“ jedan od odgovora ponudio je Mark Filipusis, bivši australijski teniser i trener Stefanosa Cicipasa.

Australijanac je istakao da je pomno pratio šta Đoković radi u Njujorku i da je primetio obrazac koji ga je fascinirao.

„Neverovatni profesionalci kao što ste videli da Rafael Nadal može da bude ili Rodžer Federer gde se takmiče i brinu da uvek odu na grend slem mentalno i fizički najspremniji, ali je Đoković to odveo na novi nivo i to je zaista neverovatno. Bio je neverovatan da ga gledate na US Openu. Ako je imao trening u 13.00 one je u teretani do 11.00. Kada je izlazio na trening terene već se znojio. Završio bi trening, popio bi svoje piće i svoju granu bi pojeo i sve mora da bude tačno na mestu na kom treba da bude. Nisam video profesionalca kao što je on. Bilo je mnogo neverovatnih profesionalaca, ali nikada nisam video to na nivou na kom je Đoković“, rekao je Filipusis.

BONUS VIDEO Novak Đoković povodom završetka sezone i poslednjih turnira u 2023. godini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar