Luka Dončić
Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay)

Dugo Luka Dončić nije delovao ovako fokusirano na samom početku sezone, a ako se po jutru dan poznaje...

Luka Dončić je došao da pokvari zabavu Viktora Vembanjame na početku NBA karijere i u tome je uspeo jer je vodio Dalas do pobede nad San Antonijom sa 126:119.

PROČITAJTE JOŠ

Dončić je proveo na parketu 34 minuta, upisao je 33 poena (13/25 iz igre, 3/11 za tri), uz 13 skokova i 10 asistencija, pa je otvorio novu sezonu tripl-dablom. Ubedljivo i dominantno samo da bi pokazao da na njega ne bi trebalo zaboraviti ni u jednom momentu.

Slovenački plejmejker je čak pogodio i trojku na 30 sekundi do kraja kojom je ugasio svaku nadu San Antonija da bi mogao da ipak dođe do trijumfa.

„Bilo je zabavno. Znao sam da će čitava dvorana biti glasna. On je verovatno jedan od najvećih talenata koji je stigao u NBA. Bilo je zabavno. I za mene lično jer volim izazove. Pa, kako je to bio zabavni izazov“, poručio je Dončić koji je pokazao da je ovo za njega na kraju bila lična stvar.

Pratio ga je Kajri Irving sa 22 poena, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Devin Vasel sa 23 poena uz pet skokova i tri asistencije. Viktor Vembanjama, prvi pik na NBA draftu, debitovao je sa 15 postignutih poena (6/9 iz igre, 3/5 za tri) uz pet skokova, dve asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom.

Ipak, Dončić se pobrinuo da se nakon meča priča o njemu, a ne o mladom talentu. Upravo je o tome govorio i Greg Popovič, trener San Antonija.

„Bio je to nastup kao iz ‘Kuće slavnih’, a Dončić to radi gotovo svake večeri. Bio je sjajan. Kajri takođe nije bilo loš, dakle dva buduća člana ‘Kuće slavnih’ su nas sredila“, poručio je Popović.

BONUS VIDEO Kad je 18-godišnji Luka Dončić terorisao Evroligu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar