Novak Đoković
Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije.

Novak Đoković, prvi nosilac teniskog turnira na Olimpijskim igrama, istakao je koliko mu znači što predstavlja Srbiju na ovom takmičenju, ali je i jasno poručio planeti da njegovo vreme nije prošlo.

Nekoliko puta do sada je Đokoviću postavljano pitanje o penzionisanju Endija Marija, sa jedne strane to ne čudi jer se poznaju još od juniorskih dana, a sa druge se činilo da su pokušavali da iz njega isprovociraju odgovor progovori o sopstvenoj penziji.

Desilo se upravo suprotno.

PROČITAJTE JOŠ

„Čuo sam za Endija i nadam se da će imati najbolji oproštaj ovde. Važan je teniser u svetu, Nadal i više. Svi njegovi uspesi, naročito ovde na RG. Nadal i dalje nije rekao kada će igrati poslednji turnir i zbog sporta nadam se da neće biti skoro. Ja ne razmišljam o penzionisanju, mada bi mnogi voleli da se povučem. Ta naša era će nastaviti da traje koliko god i jedan od nas nastavi da se takmiči. Dolaze i mlađi, oni će biti nosioci sporta u budućnosti. Ja sam video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što i ja i Nadal i vavrinka i neki veterani i dalje igramo“, rekao je Đoković.

Iskoristio je priliku i da najavi povratak na najveće visine. Svestan je da je retko kada u karijeri bio u ovakvoj situaciji, ali će lošu sezonu lako pretvoriti u odličnu osvajanjem zlata u Parizu.

„Čestitam vek postojanja Radio Beogradu i da ćete od mene dobiti zlato jedno. Uvek će ljudi da pričaju o tome ko je favorit, nisam osvojio ništa do avgusta i to daje povod ljuduima da me otpisuju. To može da mi služi kao podstrek, jer su me dosta puta otpisivali, a ja sam se vraćao“, poručio je Đoković svima koji sumnjaju u njega.

BONUS VIDEO Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare