Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Karlos Alkaraz je odbranio titulu na Vimbldonu pobedom nad Novakom Đokovićem sa 6:2, 6:2, 7:6(4), a sve detalje ste mogli da pratite uz Nova.rs.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je u finalu Vimbldona bio svoj samo 15 minuta. I to u poslednjim minutima trećeg seta u momentima kada je Alkaraz ređao veliki broj grešaka.

PROČITAJTE JOŠ

Alkaraz je sam sebe ranio kada je propustio tri meč lopte za šampiona Vimbldona i to sa dva auta i jednom duplom servis greškom.

Đoković se nije ni pojavio na terenu vrlo, vrlo dugo, pa je prvi brejk na meču napravio tek za 5:5 u trećem setu.

Srpski teniser dugo nije izgledao ovako loše, a u finalu grend slema verovatno nikada nije bio lošiji.

Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bio je to jedan od onih mečeva u kojima Đoković nije pokazivao toliko emocija. Baš kao u finalu US Opena 2021. godine kada ga je nadigrao Danil Medvedev sa 6:4, 6:4, 6:4 ni u jednom trenutku nije delovalo da bi Đoković mogao da se u potpunosti vrati u meč.

Naravno, trebalo bi uzeti u obzir da je pravo čudo što je Novak uopšte stigao do samog finala jer je pre 37 dana imao operaciju medijalnog meniskusa i bilo je neizvesno do poslednjeg trenutka da li će nastupiti na turniru. Poslednji put kada je bio ovako nadigran bilo je u finalu Rolan Garosa 2020. godine kada je Rafael Nadal slavio sa 6:0, 6:2, 7:5, ali je ipak, Španac „Kralj šljake“, a trava je do sada bila najveća prednost za Srbina. Zato je ovo najteži poraz u finalu grend slema.

Srpski teniser je pokušao da napadne 25. grend slem titulu u karijeri čime bi postao usamljeni rekorder na večnoj listi.

Ipak, Đoković je mogao da postane i prvi teniser u istoriji koji je osvojio dve grend slema po osam i više puta (Australijan open i Vimbldon). Da je trijumfovao imao bi osam titula na Vimbldonu, baš kao i Rodžer Federer, te još 10 na Australijan openu.

Alkaraz je nastavio niz nepobedivosti u grend slem finalima (4-0). Ovom titulom je postao jedan od osam igrača koji su trijumfovali u prvih četiri grend slem finala. Jedini koji je slavio u prvih sedam grend slem finala bio je Rodžer Federer. Postao je ujedno i šest igrač koji je uspeo da osvoji Rolan Garos i Vimbldon u istoj sezoni.

Đoković - Alkaraz 2:6, 2:6, 6:7(4)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare