Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sledi okršaj sa nezgodnim Italijanom.

Novak Đoković je u osmini finala savladao neugodnog Holanđanina Tima van Rajthovena rezultatom 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 i u četvrtfinalu ga očekuje okršaj sa talentovanim Italijanom Janikom Sinerom.

Iako su mnogi očekivali spektakl sa Karlosom Alkarazom, sjajno odigranim mečom Janik Siner se pobrinuo da do toga ne dođe.

PROČITAJTE JOŠ

Novaku sledi duel protiv Sinera koji će biti njihov drugi međusobni.

U prvom je Đoković slavio sa 6:4, 6:2 prošle godine na mastersu u Monte Karlu.

„Mogu samo da govorim u superlativima o Sineru, znamo da je veoma talentovan, već se ostvario kao vrhunski igrač. Gledao sam kako igra na mnogo različitih podloga, sazreo je mnogo i na velikoj sceni više ne oseća previše pritiska. Igra sa mnogo samopouzdanja i veruje da može da pobedi protiv bilo koga i to je veoma bitno za mladog igrača. I kao mlad je dobio mnogo mečeva protiv vrhunskih tenisera. U top deset je na svetu“, istakao je srpski as.

Đoković je imao priliku da odgleda Sinera protiv Alkaraza i osvrnuo se na detalje iz tog duela.

„Bio je dominantan u prva dva seta, posle toga je bilo napetije, bila je borba, ali nekako je uvek kontrolisao meč. Janik je veoma čvrst u svakom udarcu – servis, ritern, forhend, bekhend, stalno vrši pritisak na rivale i zbog toga vidim pomalo od svoje igre u tome, kada sa kraja terena odigra ravni bekhend i ostaje blizu linije da izvrši pritisak“.

Novak je imao prilike i da u nekoliko navrata trenira sa Sinerom.

„Biće izuzetno izazovan meč za obojicu. Siner igra brzo, sa mnogo ritma, trenirali smo u Londonu nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to“, istakao je Đoković.

BONUS VIDEO Nadal držao predavanje Sonegu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar