Novak Đoković u Vimbldonu
Novak Đoković Foto:Tanjug/John Walton/PA via AP

Novak Đoković, drugi teniser planete, oporavlja se od operacije medijalnog meniskusa desnog kolena, a sada je doneo odluku koja će presuditi da li je dovoljno spreman da nastupi na Vimbldonu.

Jedini grend slem na travi se približio, počinje već 1. jula, a žreb je na programu u petak od 11.00. Upravo zbog toga se očekuje da Đoković pre toga saopšti da li će se takmičiti za osmi trofej na ovom turniru.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je u utorak pojasnio da još uvek nije doneo odluku da li će nastupiti na Vimbldonu i da i dalje razmišlja svakog dana o tome. Želi kao i uvek da ide korak po korak.

„Ide kako treba, još nisam odlučio da li igram Vimbldon, odluka će doći za nekoliko dana. Iznenađujuće dobro ide oporavak. Nadam se da ću igrati Vimbldon, a onda idu Olimpijske igre“, poručio je srpski teniser.

Kako prenosi italijanski list „Gazzeta“ Novak će napraviti poslednju proveru u četvrtak. Odlučio je da trenira sat vremena sa Janikom Sinerom, a retko kada se dešava da dva najbolja tenisera sveta sparinguju.

Ipak, to pokazuje i poštovanje koje postoji između njih (primera radi Đoković je tako trenirao i sa Danilom Medvedevim pre nekoliko godina), ali i da je Đoković spreman za generalnu probu.

Srbin i Italijan će trenirati sat vremena i to će biti najbolji pokazatelj u kakvoj je formi sa obzirom na činjenicu da je Siner upravo osvojio turnir u Haleu.

To je konačni test posle kog će Đokoviću biti jasno u kakvoj je formi u odnosu na ostale tenisere jer će se odmeriti sa, u ovom trenutku, prvoplasiranim teniserom ATP liste.

Đoković je u utorak prepodne pre nego što je došao na meč fudbalera Srbije i Danske u Minhenu odradio trening sa Frensisom Tijafoom i dobio trening set u taj-brejku sa 7:6(5).

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar