Novak Đoković pozdravlja navijače
Foto: Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia

Novak Đoković će od 10.30 izaći na megdan Janiku Sineru u finalu mastersa u Šangaju, a naći će se u situaciji u kojoj se retko nalazio.

Prenos meča je na programu od 10.30 na kanalu Sport klub 1 HD, a navijači širom sveta bi mogli da isprate istorijski trenutak.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković bi pobedom nad Sinerom (trenutno je 4-3 u međusobnom skoru) stigao do jubilarne 100. titule.

Samo su dva tenisera u istoriji osvojila 100 titula. Rodžer Federer je brojao do 103, a Džimi Konors do čak 109. Ipak, sastav tih trofeja je bitno drugačiji od Đokovićevih.

Novak je trenutno rekorder po broju osvojenih grend slem titula (24), po broju osvojenih masters titula (40), po broju osvojenih Završnih mastersa (7), a ostale čine turniri iz serije 500, 250 i legendarno olimpijsko zlato iz Pariza.

Ipak, situacija je sada drugačija nego obično jer Novak nije favorit u finalu. Ovog puta je to Siner kao najbolji teniser planete i najkonstantniji igrač ove sezone (na svakom turniru stigao barem do četvrtfinala).

Ipak, Đoković veruje da je ovo njegova velika prilika.

„Osećam kao sudbinu da se ovde borim za 100. titulu u mestu u kom sam imao velike uspehe u prošlosti, gde imam neverovatnu podršku“, poručio je Đoković posle polufinala.

Srpski as je četiri puta do sada osvajao masters u Šangaju i najuspešniji je svih vremena na ovom turniru. Ovaj trijumf bi Novaku skinuo i veliki pritisak kada je u pitanju Završni masters jer bi stigao do 4.260 bodova i tako ostao na 30 manje od Tejlora Frica na petom mestu, ali i imao prednost od 955 bodova u odnosu na Aleksa de Minora koji je na devetoj poziciji i koji će i u Beogradu juriti bodove.

BONUS VIDEO Fantastičan udarac Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar