Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković imao je veoma dobru nedelju u Kini, gde je igrao finale Mastersa u Šangaju, ali je u borbi za titulu poražen.

Bolji od njega bio je Janik Siner sa 2:0 u setovima, a Italijan je sada izjednačio na 4-4 u međusobnim mečevima.

Novak u 2024. nije osvojio nijednu titulu, već „samo“ olimpijsko zlato.

„Poredeći sa većinom mojih sezona od početka karijere, ovo je jedna od najgorih mojih sezona u smislu rezultata. Znate, moralo je jednom sve da dođe u tu tačku gde neću osvajati slemove i držati taj najviši nivo godinama u nizu“, rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Znao je na šta da se fokusira ove sezone, pa mu nije mnogo žao zbog ostalih loših rezultata.

„Sve to je u redu, srećan sam zbog osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je bio glavni cilj ove godine. Za mene cilj nije život ili smrt. Mislim da sam ostvario sve svoje najveće ciljeve u karijeri. Sada se zaista radi o grend slemovima i o tome koliko daleko još mogu da pomerim granice za sebe. Dokle god igram na način na koji sam igrao ove nedelje i dok mogu da se nosim sa najboljima… Dokle god je tako, verujem da ću osećati potrebu da nastavim da se takmičim i imati motivaciju da budem tamo. Videćemo koliko će to trajati“, dodao je Đoković.

I dalje je optimističan za dalje.

„Naravno da sam želeo da osvojim makar jedan grend slem ili neku veliku titulu, ali u redu je i ovako. Ovo je ona vrsta sezone koju jednostavno morate da prihvatite, prigrlite je. Više sam nego srećan zbog svega što sam postigao u karijeri. Videćemo šta mi donose novi izazovi“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar