Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Prvi protivnik je igrač kom je idol.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u utorak kreće u pohod na treću titulu na mastersu u Monte Karlu.

Pročitajte još

Prva prepreka na tom putu biće Rus Ivan Gahov, koji je napravio pravu senzaciju. Pobedio je u prvom kolu u ponedeljak favorizovanog Amerikanca Mekenzija Mekdonalda sa 7:6(6), 2:6, 6:3 što mu je prva pobeda ikada na ATP turu.

Pobedio je istog dana Adrijana Manarina, srušio je i mladu nadu Luka van Ašea i stigao do glavnog žreba. Onda su mu žreb i jedna pobeda pomogli da ostvari san.

„Zaista volim Novaka, tako da uvek navijam za njega. Igrao je lude mečeve protiv Nadala i Federera, tako da mi je velika čast. Ali, i pored poštovanja, pokušaću da odigram taj duel s njim kao da je još jedan običan meč. Svi smo mi ljudi, znam to. Mada ponekad mislim da Novak nije. Međutim, svi imamo slabe tačke i ja ću pokušati da nađem Novakove.“

Đoković će igrati na centralnom terenu treći meč dana. Tamo će se najpre sastati Aleksander Zverev i Aleksander Bublik (meč počeo u 11.00), a onda Andrej Rubljov i Đaume Munar. Posle njih će na teren Đoković protiv Rusa.

Najbolji teniser sveta je pred početak turnira izjavio da se dobro oseća i da je koncentrisan na to da pruži tenis visokog intenziteta.

Meč između Đokovića i Gahova na programu je u utorak, ne pre 14 časova, a prenos možete pratiti na Sport klubu 1.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar