EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Dešavanja sa Vimbldona pratite na Nova.rs!

Foto: Nova.rs

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je nakon preokreta savladao Andreja Rubljova sa 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 51 minut, a Novak će u polufinalu igrati protiv Janika Sinera, koji ga je prošle godine namučio i naterao na pet setova u četvrtfinalu Vimbldona.

Na početku meča serveri su osvojili svoje gemove, ali smo videli najavu ljute borbe. Već u šestom gemu mogao je Novak do bitne prednosti, imao je dve brejk lopte, ali je odličan servis izvukao Rusa iz neprijatnosti. Pogrešio je Rubljov za novu brejk loptu, ali je i nju spasao. Imao je Andrej i gem loptu, ali je Novak ostao u gemu nakon fenomenalne defanzive i vraćenog smeča. Ipak, Rubljov je vezao dva poena i izjednačio – 3:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredna dva gema su lako uzimali serveri, a onda je viđeno iznenađenje. Imao je Novak gem loptu za 5:4, koju nije iskoristio, a onda je pogrešio za brejk loptu. Rubljov je iskoristio tu šansu i došao nadomak osvajanja prvog seta.

Stigao je Rubljov do 30:15, ali je onda pogrešio u razmeni. Ipak, došao je do set lopte, a Novak je relativno lak ritern smestio u mrežu – 4:6.

Navijači su u tim momentima pružili podršku Novaku, koji je u drugom setu demonstrirao silu.

Bez izgubljenog poena poveo je sa 1:0, a onda je stigao i do brejka nakon sjajnog drop-šota. Uz velike poteškoće i dve spasene brejk lopte, Novak je poveo sa 3:0 i to je verovatno bio i preloman momenat u drugom delu igre.

Rubljov je greškama doneo Srbinu novi brejk, a onda je bez izgubljenog poena u gemu stigao do 5:0. Ruski teniser je na kratko uspeo da produži set, spasao je i dve set lopte, ali već kod treće ništa nije mogao – 6:1.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Dobri servisi izvukli su Rusa na startu trećeg seta, a bilo je neizvesno i u Novakovom gemu. Grešio je Đoković za dve vezane brejk lopte, ali mu se odužio i rival. Sjajan servis doneo je Đokoviću gem loptu, koju je iskoristio zbog greške Rusa. Navijači cu u tim momentima više navijali za Rubljova, ali mu to i nije baš pomoglo.

Naredna dva gema bila su laka za servere, a onda je viđen ključni brejk. Rubljov je otvorio gem asom, a Novaku su pripale dve uzastopne razmene za 15:30. Rus je osvojio naredni poen, ali mu lob nije bio uspešan, pa je Srbin imao brejk priliku. Pogrešio je Rus nakon snažnog servisa za brejk Đokovića i 3:2 u trećem setu.

Potrvdio je Novak brejk, a onda je propustio veliku priliku da dođe do novog. Sjajan poen je pripao Rubljovu nakon sjajne bekhend paralele, a Novak je dvaput pogrešio za kraj gema i 4:3.

Lako je Novak povećao svojim servisom na 5:3, a Rubljov je brzo smanjio i onda svim snagama napao Đokovićev servis.

Imao je srpski predstavnik dve vezane set lopte, ali je Rubljov pogodio sjajan bekhend, a onda je i novak stegnuto odigrao za izjednačenje. Ubrzo je Rus imao i brejk loptu, ali je dobra kombinacija servisa i voleja donela Novaku izjednačenje. Brzo je Đoković došao do treće set lopte, ali ona nije bila srećna, pošto je Srbin pogrešio u razmeni. Gestikulirao je Novak ka loži nakon promašaja, pokazivao je na reket, a pre toga se žalio na vetar. Na 40:40 Rubljovu je pripalo nadigravanje na mreži, a Novak je bio na ivici duple servis greške. Pokušao je Rubljov da bekhendom završi gem u svoju korist, ali je promašio za novo izjednačenje. Nakon što je spasao brejk loptu pokazao je Novak kao da ne čuje publiku, a usledio je niz zvižduka. Rus je jeftino pogrešio, ali mu se Novak odužio duplo. Treća brejk lopta nije bila srećna za Rusa, iako je Đoković stegnuto odigrao poen. Došao je Srbin do pete set lopte, a onda je naterao rivala na grešku – 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Oba tenisera su bili sigurni u uvodnim gemovima četvrtog seta, ali je Novak znao kada treba da zapne. Sjajni volej doneo mu je 15:30, a greška rubljova dve brejk lopte. Napadao je Rus, ali ga je Novak naterao na nekoliko dodatnih udaraca kako bi spasao prvu brejk loptu. Ipak, Novak je stigao do ranog brejka, pošto je Rubljov izgubio razmenu.

Potvrdio je brejk Đoković i poveo sa 3:1, a sigurno je održavao prednost do 5:3. Rubljov je stegnuto odigrao gem na svoj servis, Novak je stigao do tri vezane brejk i meč lopte, a druga je bila srećna.

Novak je produžio i seriju pobeda na Centralnom terenu Vimbldona, pošto tamo nije izgubio još od 2013. godine i meča sa Endijem Marijem.

Đoković na Vimbldonu juri osmi trofej, kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, odnosno 24. grend slem titulu, po čemu mu već sada niko nije ravan.

Đoković - Rubljov 4:6, 6:1, 6:4, 6:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar