Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Alekseja Popirina sa 3:1 u setovima.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Posle teškog duela na Centralnom terenu u Londonu, Novak je izneo svoje utiske o meču.

„Još jedan težak meč, nisam ni očekivao manje od Alekseja, znao sam da će verovati u sebe, bio je blizu da pobedi taj meč u Australiji. Sa takvim servisom i snažnim forhednom on je opasan na svakoj podlozi. Izašao je na teren sa verom da može da pobedi, tako je i odigrao prvi set. Ja sam odgovorio u druga dva, a četvrti je bio takav da je mogao da ode na obe strane. On je odlično servirao, izazovan meč, nisam smeo sebi da dozvolim da izgubim koncentarciju, mislim da sam sve dobro uradio i to se odrazilo u taj-brejku, koji je bio jedan od najboljih koji sam odigrao ove sezone“, rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i kako se oseća na Vimbldonu, jer je imao problema sa povredom kolena, koje još uvek nije u potpunosti zalečeno.

„Svakim mečom se osećam bolje. Kretanje i samopouzdanje i vera u svoje kretanje, bolje sam se osećao danas nego u drugom kolu, nadam se da je ta putanja dobra i da ide bolje kako turnir odmiče, videćemo šta će biti u narednom kolu.“

Upitan je i o potezu tokom kratkog prekida meča, kada se saznalo da je Engleska na penale pobedila Švajcarsku i otišla u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu. Navijači na tribinama u Londonu su reagovali, a Novak je tokom prekida simulirao kako šutira fudbalsku loptu.

„Pretpostavio sam da su bili penali između Engleske i Švajcarske, izgledalo je kao da set i po publika hoće da gleda fudbalski rezultat. Engleska je prošla? Zato ste i ostali (smeh). Čestitam. Probao sam da šutnem penal, ja sam levonog, a Aleksej je to dobro odbranio“, našalio se Đoković.

Novak će u narendom kolu igrati protiv Holgera Runea.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar