Foto:EPA-EFE/Clive Brunskill

Novak Đoković plasirao se u 10. finale Mastersa u Rimu, a posle pobede nad Kasperom Rudom (7:5, 6:3) istakao je želju za osvajanjem trofeja.

Velika borba i sjajan tenis viđeni su na Centralnom terenu „Foro Italika“, na čijim tribinama je bila i publika – prvi put u toku pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Nedostajala mi je publika, svako od nas igra zbog navijača. Nadam se da će ih biti i na ostalim turnirima. Sjajna je bila vest da ćemo igrati pred publikom, što je dobar znak u vreme pandemije koronavirusa“, rekao je Đoković bez namere da se osvrće na neverovatne sudijske greške na njegovu štetu.

Prvi teniser sveta morao je propisno da se oznoji na rimskoj šljaci protiv odličnog Ruda.

„Bilo je teško, igrali smo više od dva sata u dva seta. I on je mogao da dobije prvi set… Bilo je vrlo vetrovito, možda najviše otkako smo došli u Rim. U drugom setu sam bio mnogo bolji, jednostavno, bolje sam udarao“, naglasio je Novak i posebno pohvalio protivnika:

„Trenira na Nadalovoj akademiji, imaju sličan stil igre, pogotovo na šljaci. Rud ima impresivan forhend, nismo se prethodno sastajali, mislim da čak nismo nijednom ni trenirali zajedno. Trebalo mi je da shvatim njegovu igru, bilo je vrlo zahtevno i mentalno i fizički, ali sam zadovoljan kako sam završio meč“.

Đokovića u finalu (ponedeljak, ne pre 17 sati) čeka Denis Šapovalov ili Dijego Švarcman, koji je priredio senzaciju eliminacijom Rafaela Nadala u četvrtfinalu.

„Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i posle 15 godina na Turu i dalje uživam i gladan sam titula. Obojica su u izuzetnoj formi, Švarcman je protiv Nadala odigrao meč života, najbolje se snalazi na šljaci. Biću spreman i nadam se osvajanju trofeja“, zaključio je srpski as.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram