Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Španac Rafael Nadal krajnje neočekivano je zaustavljen u četvrtfinalu Mastersa u Rimu. Od njega je u dva seta bio bolji Argentinac Dijego Švarcman - 6:2, 7:5, pa će u polufinalu igrati protiv Denisa Šapovalova koji je eliminisao Grigora Dimitrova.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi teniser sveta Rafael Nadal doživeo je šokantan poraz u večnom gradu. Očekivala se rutinska pobeda „kralja šljake“ u duelu sa Švarcmanom, ali se dogodilo potpuno suprotno.

Ljubitelji tenisa „namirisali“ su da bi u velikom finalu u Rimu mogli da se sastanu upravo Đoković i Nadal, u slučaju da uspešno prebrode sve prepreke…

Ipak, nije tako mislio Dijego Švarcman, koji je odigrao meč života i pomrsio račune favorizovanom Špancu.

Odlično je motivisani Argentinac, inače 15. reket sveta ušao u meč sa Rafom. Čuvao je servis sve do 2:2 u gemovima, da bi u petom uzeo brejk Špancu.

Usledio je rutinski gem na sopstveni servis, a onda i novi šokantni brejk. Čak dvaput u prvom setu je Švarcman „ukrao“ servis Nadalu.

Ušlo se u drugi set i u prvih šest gemova nije viđen brejk, a onda je na scenu stupio maestralni Maradonin imenjak, koji je ponovo iznenadio velikog favorita Nadala i napravio brejk.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

I taman kada je trebalo da potvrdi brejk, Španac je pokazao zbog čega je veliki šampion i vlasnik 19 grend slem trofeja. Brejknuo je Švarcamana.

Prosto je neverovatno šta se sve dešavalo u sedmom, osmom, devetom i desetom gemu. Četiri gema – četiri brejka.

Ponovo je Švarcman do „ludila“ dovodio Španca, i ponovo je uspeo da dođe do brejka i to bez izgubljenog poena. Neverovatno, ali i to se dešava.

Očekivalo se da Argentinac rutinski na sopstveni servis privede meč kraju, a usledio je totalni šok. Nadal se „vratio iz mrtvih“, i sada je on stigao do brejka bez da je prepustio poen Švarcmanu – 5:5.

Neverovatna dešavanja nastavljena su i u 11. gemu koji je ponovo okončan brejkom Švarcmana.

I konačno posle nesvakidašnje i neobjašnjive „kiše brejkova“, čak pet vezanih, Dijego je uspeo da osvoji gem na sopstveni servis, samim tim i da dobije meč 6:2, 7:5.

Naredna prepreka na putu ka finalu Rima biće mu Denis Šapovalov, dok Novak Đoković u polufinalu oko 14 časova u nedelju igra protiv Kaspera Ruda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare