Foto: EPA-EFE/CLIVE BRUNSKILL/ POOL

Teniski svet i dalje je u šoku zbog prerane eliminacije Rafaela Nadala s Mastersa u Rimu. Oglasio se i Španac posle poraza od Dijega Švarcmana u dva seta rezultatom 6:2, 7:5.

Nadal je priznao da je Argentinac bio bolji rival na terenu, obećao je da će učiniti sve da se popravi, ali je jednu stvar istakao kao ključnu na putu ka porazu.

PROČITAJTE JOŠ

„Uopšte nije bio moj dan. On je igrao sjajno, ja nisam i tada je neminovno da vam se dogodi poraz. Posle dugog perioda bez takmičenja, odigrao sam dva dobra meča, sada je došao loš. Nastaviću da radim. Uvek možemo da nađemo izgovore, ali činjenica je da nisam odigrao dovoljno dobro. Interno ćemo razgovarati kako da se popravim. Bilo je to jako teško veče, veoma vlažno, uslovi su bili mnogo vlažniji, nego prethodnih dana, lopta nije toliko odskakala i bilo mi je teško da ga oteram iza osnovne linije. Vodio sam 2:1 i onda odigrao osam užasnih poena u nizu“, izjavio je španski teniski as.

Naredni turnir na kojem će Nadal imati priliku da zablista jeste njegov omiljeni grend slem – Rolan Garos, koji je osvojio čak 12 puta, a koji počinje 27. septembra.

„Ovo je posebna, nepredvidiva godina, sada ću se vratiti kući i trenirati. Hoću da se spremim za Rolan Garos, da dam sebi šansu da budem spreman“, poručio je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar