Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Glavna tema u svetu tenisa od subote uveče je Dijego Švarcman. Argentinac koji je šokirao Rafaela Nadala i rutinski ga u dva seta 6:2, 7:5 eliminisao s Mastersa u Rimu preko noći je postao mega popularan.

Nije iznenađenje što je u pretrazi na guglu odmah skočio broj pretraživanja vezanih za ime i prezime Dijega Švarcmana, ko je i šta je, po čemu je prepoznatljiv.

PROČITAJTE JOŠ

Iskusni 28-godišnji teniser iz Argentine, je, pogađate, dobio ime po legendarnom fudbaleru – Dijegu Armandu Maradoni.

„Tačno je, da, moji roditelji su me nazvali Dijego baš zbog Maradone. Mnogo je ljudi u Argentini koji su svoje sinove nazvali Dijego zbog njega“, rekao je Švarcman u intervjuu za Sport klub pre dve godine.

Osim što je ime dobio po fudbaleru, Švarcman je veliki ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu, a navijač je Boke Juniors.

U njegovoj porodici, koja obožava fudbal samo majka navija za River Platu.

Pre nekoliko godina pojavio se video klip na kojem Dijego Švarcman u stilu najboljih tehničara žonglira tenisku lopticu, pa je jasno da poseduje veliki talenat i za fudbal, te da nije uspeo u tenisu, sasvim sigurno bi imao šanse da zaigra u nekom od argentinskih fudbalskih klubova.

Švarcmana krasi i neverovatna brzina, eksplozivnost, što ne čudi, s obzirom na to da je visok svega 170 centimetara i težak 65 kilograma, a trenutno je 11. teniser sveta.

Švarcman će danas u drugom polufinalu Rima odmeriti snage sa Denisom Šapovalovom, koji je eliminisao Grigora Dimitrova, a u finalu bi mogao da odmeri snage sa Novakom Đokovićem, u lsučaju da obojica eliminišu rivale na pretposlednjem stepeniku ka trofeju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar