Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Srpski teniser Novak Đoković završio je sezonu na prvom mestu ATP liste i osvojio je tri od četiri grend slema.

I sa 36 godina igra u vrhunskoj formi kada najviše treba, pa je samo Janik Siner uspeo da ga pobedi dvaput u nedavno završenoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Federer je penzionisan, Rafael Nadal je propustio celu sezonu, a Nik Kirjos, finalista prošlogodišnjeg Vimbldona veruje da bi Đoković dominirao i u generaciji tenisera koja je prethodila „velikoj trojci“.

Kirjos je u intervjuu za Atletik hteo da izrazi koliko je Novak dominantan na terenu.

„Lejton Hjuit je učinio da Sampras izgleda kao smeće. A šta bi onda uradio Đoković nekom kao što je Sampras? To bi bilo čišćenje. Ako je Hjuit to radio, Novak bi ga uništio, pojeo bi ga živog“, rekao je Australijanac. Sa tim se nije saglasio Sergej Stahovski, nekadašnji ukrajinski teniser i Novakov prijatelj.

„Smešno, s obzirom na brzinu podloge u to vreme, loptice i rekete, sumnjam da bi bilo ko ‘pojeo’ Pistol Pita“, napisao je Stahovski.

Činjenica je da je Sampras do pojave Federera, Nadala i onda Đokovića bio najtrofejniji teniser sa grend slemova i da je imao 14 titula pre nego što se pojavila „velika trojka“.

Federer danas ima 20 trofeja, Nadal 22, a Novak je ove godine prestigao sve i utišao sve sumnjivce pošto je došao do 24 grend slem titule. I ne namerava da stane i dogodine.

BONUS VIDEO: Novak se „posvađao“ sa ivičnjakom u Marbelji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar