Novak Đoković u Monte Karlu 2024
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Ivan Ljubičić, nekadašnji hrvatski teniski as i trener Rodžera Federera prokomentarisao je Janika Sinera i njegov uspon ka teniskom Olimpu.

Đoković je skoro 20 godina u vrhu svetskog tenisa i danas je prvi na planeti. Siner se u sredu povukao sa mastersa u Madridu zbog povrede desnog kuka.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi Italijan, vlasnik tri titule samo iz ove godine i čovek koji je često delovao nepobedivo na terenu u poslednjih šest meseci, kaže da su bolovi postajali sve jači.

Đoković, koji je u maju puni 37 godina, još uvek igra na visokom nivou, mada ne na onom iz prošle godine kada je bio kao kaznena ekspedicija za većinu ATP tura.

„Razumemo kako Siner funkcioniše, on nije fokusiran na jedan cilj, već na konstantni napredak“, rekao je Ljubičić i naveo da će Janik postati broj jedan pre ili kasnije jer ima i jaku volju i zato što je svoju svakodnevicu spreman da podredi tenisu.

„Nivo je uvek visok, a osvajanje turnira nikad nije jednostavno. Tu je Novak Đoković i njega nikad ne treba smatrati gotovim, otpisanim igračem. Kada je u elementu, a siguran sam da će sada biti, veoma je nezgodan protivnik kog je teško pobediti“, rekao je Ljubičić za La Stampu.

Rodžer Federer i Ivan Ljubičić
Rodžer Federer i Ivan Ljubičić; Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Siner je ove godine trijumfovao u Australiji, Majamiju i Roterdamu, a upravo u Melburnu je u polufinalu pobedio Novaka, kome to do sada niko nije uradio u toj fazi turnira ili u finalu Australijan opena. Ove godine nas očekuju i Olimpijske igre u Parizu, koje su jedan od glavnih ciljeva skoro svih tenisera.

„Po mom mišljenju, mnogo je bitno što su Olimpijske igre u Parizu. Ne bi bilo isto kao kad su u Tokiju. Đoković se na to jako fokusira jer je to jedina stvar koju nikad nije osvojio i za to postoji mnogo razloga. Mislim da će Igre imati istu vrednost kao one u Londonu 2012. na terenima Vimbldona“, objasnio je Ljubičić.

Srbin je ove sezone igrao polufinale u Australiji i Monte Karlu i treće kolo Indijan Velsa, dok je Madrid preskočio, pa se očekuje da će igrati u Rimu.

BONUS VIDEO: Đoković izgubio od Ruda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare