Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Sem Kveri je tema broj jedan u teniskim krugovima posle neverovatne odluke da prekrši protokol o karantinu u Sankt Peterburgu i pobegne privatnim avionom u SAD.

Nestvarno deluje cela priča o tome kako je Kveri, koji je trebalo da igra na takmičenju na severu Rusije, umakao čelnicima turnira i onima koji su bili zaduženi da ga prate po saznanju da je bio pozitivan na testu na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Oglasili su se organizatori turnira koji su obelodanili šta se zaista dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ: Amerikancu preti suspenzija zbog bežanja iz Rusije

„Prema protokolima ATP-a svi igrači koji stignu na turnir moraju proći obavezan test  na koronavirus i samo ako su negativni mogu da učestvuju. Posle toga, svakog četvrtog dana  tokom turnira radi se novi test. Prvi test, odmah po dolasku 7. oktobra Kveri i njegova supruga su prošli, ali je na drugom utvrđeno da su on i cela njegova porodica pozitivni. Odmah je urađen novi test koji je potvrdio prethodne rezultate. Po nalogu vlasti Kveri je odmah odstranjen sa turnira i izolovan u sobi hotela Four Seasons“, poručuju da turnira u Sankt Peterburgu.

Potom, kao u nekom holivudskom ostvarenju, poput filma „Uhvati me ako možeš“, u kojem Tom Henks juri Leonarda Dikaprija, sledi neviđen zaplet.

„Kada je trebalo da se uradi evaluacija zdravstvenog stanja porodice Kveri, od strane doktora i pedijatra iz privatne klinike koju smo angažovali, to niije urađeno. Prvi put im nisu otvorena vrata, zato što dete spava, a narednog dana 13. oktobra, iako je dogovorena nova poseta medicinskog tima, niko nije odgovarao na kucanje. Pregovori sa Kverijima sa direktorom turnira nisu dali plod. Na preporuku vlasti, u slučaju da je pregled potvrdio asiptomatičan tok bolesti, trebalo je da se njih troje premeste u privatni stan ne bi li se osećali koliko-toliko zaštićeni i zajedno. Organizatori turnira su im pripremili vrhunski smeštaj, ali kada je 15. oktobra trebalo da se retestiraju, Sem Kveri nepoštujući preporuke ATP i turnirskog sanitarog protokola. Prema snimcima sa hotelskih kamera, napustio je hotel 13. oktobra u 5.45 izjutra, a da nisu nikoga obavestili. Kako nam je dalje rečeno, otišli su iz Rusije privatnim avionom“, saopštili su organizatori.

Kako će se cela priča završiti, ostaje da vidimo, ali da Kveri neće proći dobro, pre svega od strane ATP, više je nego izvesno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar