Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Sem Kveri, američki teniser, pobegao je privatnim avionom iz Rusije pošto je utvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Kako su preneli mediji, on je zajedno sa suprugom i sinom izašao iz karantina i otišao u nepoznatu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ

„Dakle, evo priče. Kveri je došao na turnir u Sankt Peterburgu i trebalo je da se sastane sa drugim nosiocem Denisom Šapovalovim u prvoj rundi glavnog žreba. Pre meča je dobio pozitivan test na koronavirus. Takođe i njegova supruga Ebi i osmomesečni sin Ford. Oni su smešteni u 14-dnevni karantin u hotelu. Sem je dobio neočekivani poziv od nekoga od ruskih zdravstvenih vlasti. Rečeno je da će porodica imati posetu doktora, kao i da će morati da budu prebačeni u bolnicu ukoliko budu imali simptome“, naveo je novinar Ben Rotenberg.

Dalje, on navodi da su Kverijevi imali blage simptome virusa, ali su se plašili smeštanja u rusku bolnicu.

„Naročiti problem je bilo dete, nisu želeli da ono bude razdvojeno od njih u stranoj zemlji. U skladu sa tim, Sem, koga na velikim turnirima sponzoriše agencija za letove privatnim avionima, organizovao je i platio avion kako bi prebacio porodicu preko ruske granice, dalje od dodira zdravstvenih vlasti“.

Rotenberg je dalje izneo detalje…

„Sedeći na sedištima najdaljim od pilotske kabine, kako bi zaštitili pilote, Kverijevi su prebačeni u nešto što je samo navedeno kao „bliska evropska država“ koja nije zahtevala negativan test za ulazak. Porodica je smeštena u iznajmljenom objektu, a država nije poznata“.

ATP je objavio i da je potez Kverija ozbiljan prekršaj i da je istraga u toku, s obzirom na to da je ranije igračima upućeno pismo u kom je navedeno da su takvi potezi neodgovorni i da bi to moglo da utiče na dalja dešavanja na takmičenju.

„Kveri namerava da ostane u Evropi, namerava i da igra na pariškom Mastersu, a mogao bi i da dobije disciplinsku kaznu“, zaključio je Rotenberg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare