Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković ima ozbiljan plan za kraj sezone - da osvoji što više poena i da tenisku godinu završi po šesti put kao najbolji teniser sveta.

Đoković, koji je proteklih dana bio u poseti Visokom i Arheološkom parku Ravne 2, rekao je da planira da odigra samo koš dva turnira do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

U pitanju su „Erste Bank open“ u Beču, poslednje nedelje ovog meseca i na kraju ATP Tur finale u Londonu. To znači da je rešio da ne igra na Mastersu u Bersiju, koji je osvojio prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ: Novak, posle svega, ima samo jedan plan

„Igraću u Beču što nije bilo u mom prvobitnom planu. Nisam igrao u Beču skoro 15 godina, srećan sam što imam priliku da ponovo odem tamo“, izjavio je Đoković za AFP.

Novak je potvrdio da je veoma zadovoljan svim što je postigao do ovog trenutka u 2020.

„Ova sezona, koja je bila sa dosta prekida, pomalo čudna i različita u odnosu na ranije, donela mi je istovremeno mnogo uspeha i veoma sam zadovoljan igrom, poenima, prvim mestom. Nadam se da ću kroz mesec i po dana, biti i dalje prvi i da ću sezonu završiti kao broj jedan. To mi je profesionalni cilj, radiću na tome. Najviše zavisi od mene“, rekao je Novak.

Novak ima prednost od 1.890 poena u odnosu na Nadala na ATP listi. Španac ga je nedavno pobedio u finalu Rolan Garosa i Đoković kaže da ga je sve što se dešavalo poslednjih meseci prilično umorilo.

„Odigrao sam mnogo mečeva i gemova u poslednja dva i po meseca. Nisam mogao da izlazim iz balona zbog restrikcija i pravila, tako da me je to iscrpelo na mentalnom nivou. Ovo mi je poslednji od tri dana boravka ovde i već osećam da sam se oporavio i regenerisao“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare