Predugo smo čekali...

Novak Đoković je u poslednjih par nedelja imao niz neprijatnih iskustava sa navijačima.

PROČITAJTE JOŠ...

U Parizu su se sa tribina svim silama trudili da destabilizuju Novaka, slična situacija dogodila se i na završnom mastersu u Torionu, a taj trend nastavili su i navijači na finalnom turniru Dejvis kupa.

No, ponašanje navijača na meču protiv Velike Britanije nije prekršilo svaku meru i izazvalo burnu reakciju samo Đokovića, već i jednog od najpopularnijih teniskih portala na svetu, „Tennis world“.

U tekstu pod nazivom „Djokovic targeted by fans and haters: will anything ever change?“, urednik ovog portala Lorenci Ćioti prvo je podelio Novakove reči sa konferencije za medije:

„To j nepoštovanje, ali opet i nešto na šta sam se pripremao. U ovom takmičenju je i očekivano da navijači nekad pređu granicu pristojnosti, ali u žaru trenutka i vi reagujete, i na neki način pokazujete da to nećete tolerisati. Radite šta god želite, ali ja ću vam odgovoriti. To se dogodilo. Na kraju, dok sam pokušavao da govorim, oni su počeli da udaraju u bubnjeve kako bi me ometali, kao što su pokušavali da me ometaju tokom meča“, rekao je Novak.

Ćioti je potom nastavio:

„Ono što smo videli u Dejvis kupu dogodilo se mnogo puta. Za razliku od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, gde nikada nije bilo zvižduka, Srbin je često meta navijača.

Mnogi verovatno to rade iz refleksne podrške Federeru i Nadalu, zviždući neprestano osvajaču 24 grend slema. Kao što govorimo, i nikada ne odstupamo od toga, Novak zaslužuje isti nivo poštovanja kao Federer i Nadal. Navijači mogu da navijaju za koga hoće, uprkos Đokoviću, ali poštovanje prema njemu previše često izostaje. Da li će se to ikada promeniti?“, zapitao se ovaj novinar.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar