Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Finale turnira u Vinston-Sejlemu, u kojem je Lorenco Sonego pobedio Aleksa Mikelsena, bilo je obeleženo kontroverznim incidentom koji je izazvao burne reakcije u teniskom svetu.

U prvom setu, frustrirani Mikelsen je nakon promašaja udario lopticu koja je pogodila navijača na tribinama. Uprkos ozbiljnosti situacije, glavna sudija meča, Francuskinja Oreli Tort, odlučila je da ne diskvalifikuje Mikelsena, već ga je samo opomenula, što je izazvalo mnoge da podsete na sličan incident iz 2020. godine na US Openu, kada je Novak Đoković diskvalifikovan zbog sličnog, ali manje ozbiljnog incidenta.

PROČITAJTE JOŠ

Odluka Oreli Tort da ne sankcioniše Mikelsena izazvala je brojne kritike, uključujući i reakciju australijskog tenisera Nika Kirjosa. Kirjos je na društvenim mrežama izrazio svoje nezadovoljstvo dvostrukim aršinima koji se primenjuju u tenisu, pozivajući na konzistentnost u primeni pravila.

On je reagovao na pitanje da li je trebalo i Mikelsena izbaciti.

„Podrazumeva se. Pobogu, prekinite sa ovim ‘sivim zonama’. Zabranjeno uvek. Isto, isto… Treba sačuvati da sport bude fer za svakoga,“ napisao je Kirjos, ukazujući na potrebu za fer i jednakim tretmanom svih igrača, bez obzira na njihov status ili okolnosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare