Botik van de Zandshulp se potrudio da priredi senzaciju US Opena i da eliminiše Karlosa Alkaraza sa 6:1, 7:5, 6:4, a nakon toga je Španac prosto nestao sa terena. Otišao je direktno da se obrati javnosti.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Alkaraz nije štedeo sebe. Udario je na sebe, ali je priznao, možda i previše iskreno, da nije očekivao taj nivo igre od rivala.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam šta da kažem sada, pre svega, mislim da je on igrao sjajno. Igrao je zaista dobar tenis. Mislio sam da će mi dati više poena. Reći ću besplatnih poena, znate… Nije pravio mnogo grešaka koje samo očekivao da će praviti. Pa sam bio malo zbunjen. Nisam znao kako da se nosim sa tim. Nisam mogao da podignem moj nivo igre. Mislim da je moj nivo ostao isti tokom čitavog meča i nije bilo dovoljno da pobedim ili da dam sebi šansu da se vratim u meč ili da dam sebi šanse. Šta mogu da kažem. Pravio sam mnogo grešaka. Kada sam hteo da se vratim, bilo je prekasno“, poručio je Alkaraz.

Istakao je da je došao na turnir sa mnogo manje energije zbog gustog rasporeda sa Rolan Garosom, Vimbldonom i Olimpijskim igrama.

„Teniski raspored je uvek napet. Igrao sam mnogo mečeva u poslednje vreme na Rolan Garosu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama. Napravio sam malu pauzu posle Olimpijskih igara. Mislio sam da je dovoljno, to mi je mnogo pomoglo, ali očigledno nije bilo dovoljno. Verovatno sam došao ovde sa nedovoljno energije. Ne želim da koristim to kao izgovor. Da, raspored je napet. Verovatno sam igrač ili čovek kome je trebalo više dana ili više odmora posle dobrih turnira ili kada dolazi na one važne. Moram da razmislim o tome, da naučim iz toga. To je to.“

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar